19
Mayıs
2024
Pazar
REŞADİYE - TOKAT

Kayıp askerin cenazesi bulundu

Kelkit Çayı'na uçan otomobilde sulara kapılarak kaybolan kısa dönem asker Yusuf Tosun'un cenazesi, kazadan bir hafta sonra olay yerinden yaklaşık 8 kilometre uzakta bulundu.


Tokat'ın Reşadiye ilçesinden geçen uluslararası D-100 Karayolu'nun kenarından geçen Kelkit Çayı'na 31 Temmuz Cuma günü düşen otomobilde bulunan 1'i çocuk 5 kişiden 4'ünün cesedi yapılan çalışmalarda bulunurken, Yusuf Tosun'un cesedine ulaşılamamıştı. Mardin Kızıltepe'de vatani görevini yaparken düğün için birliğinden izin alarak yola çıkan Yusuf Tosun'un(27), cesedini bulmak için seferber olan ekipler yaklaşık 50 kilometrelik bir alanda arama-tarama çalışmalarını bir haftadır sürdürüyordu. Jandarma Arama
Kurtarma (JAK), Samsun Sahil Güvenlik, Tokat ve Sivas Sivil Savunma ekipleri, jandarma ekipleri ile iki komando timinin yaptığı çalışmalar sonuç verdi. Akıncılar köyü yakınlarında çalışma yapan 39 kişilik JAK ekibi, Yusuf Tosun'un cenazesini Kelkit Çayı'nda bir ağacın kökleri arasına sıkışmış olarak buldu. Tosun'un cenazesi, Niksar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 14:13:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?