18
Mayıs
2024
Cumartesi
REŞADİYE - TOKAT

Reşadiye'de hasar tespiti yapıldı

Reşadiye'de 12 Mayıs 2005 tarihinde meydana gelen 4.7 ve 4.9 şiddetinde meydana gelen deprem sonrası bölgede hasar tespit çalışmaları yapıldı.

Tokat Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Reşadiye Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu ve daire amirleriyle birlikte ilçede meydana gelen deprem sonrası incelemelerde bulundu. İlçe Merkezinden sonra Bayırbaşı Köyü’ne geçen Tokat Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, depremde zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Bayındırlık İl Müdürlüğü teknik elemanlarınca yapılan hasar tespit çalışmalarında ilçeye bağlı Bayırbaşı Köyü’nde 2’si ağır hasarlı 6 ev, 1 cami ve 2 samanlığın hasar gördüğü, Köklü Köyü’nde ise 1 evin ağır hasar gördüğü tespit edildi.

Yapılan tespitinin arkasından depremde zarar gören iki köye Kızılay tarafından il merkezinde bulunan depodan çadır gönderildi. Ayrıca Reşadiye Kaymakamlığı’nca gıda yardımı yapıldı.
Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen ile, Tokat Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu’nun yaptığı telefon görüşmesi sonucunda depremzedelerin barınmaları için, Afet İşleri Genel Müdürlüğü’nce gönderilen 8 adet konteynırdan 5’i Bayırbaşı Köyü’ne, biride Köklü Köyü’ne gönderildi.

2 konteynır ise kriz merkezine ait depoda meydana gelebilecek ihtiyaç için bekletiliyor. Depremde evi hasar gören vatandaşlara verilmek üzere gelen konteynırlar Özel İdaresi iş makineleri ile yerleştirildi. Evi hasarlı vatandaşların, konutları yapılıncaya kadar konteynırlarda ikamet edecekleri bildirildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 13:13:37
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 18:12:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?