21
Mayıs
2024
Salı
REŞADİYE - TOKAT

Burhan Aras

Tokat’ın Reşadiye İlçesi’ne bağlı Kızılcaören Beldesi’nde, hayırsever İş Adamı Burhan Aras tarafından yaptırılan okul, öğretmenevi ve lojman düzenlenen törenle hizmete girdi.

Açılış törenine, Tokat Valisi Mehmet Günrdoğdu, Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Sekreteri ve Tokat Milletvekili Ali Şevki Erek, Reşadiye Kaymakamı Münir Karalıoğlu, Reşadiye Belediye Başkanı Hakkı Ünral, Kızılcaören Belediye Başkanı Orhan Mısırlı, Türkiye Sakatlar Derneği Tokat Şubesi Başkanı Ali Aras, Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak, hayırsever İş Adamı Burhan Aras ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bir öğrencinin İş Adamı Burhan Aras’a yazdığı şiirle başlayan açılış programında bir konuşma yapan Aras, Kızılcaören için hiçbirşey esirgemeyeceğini söyledi.
Konuşmanın ardından, Aras’ın yanına gelen Genel Sekreter Erek, Kızılcaören’in altın anahtarını teslim etti. Milli Eğitim Müdürü Albayrak, açılışı yapılacak okulun 11 öğretmeni ile 14 çalışanının bulunduğunu belirterek, okulda ingilizce öğretmenine ihtiyaç olduğunu söyledi.


DYP Genel Sekreteri ve Tokat Milletvekili Ali Şevki Erek, Türkiye’nin kriz içinde bulunduğunu kaydederek, "Bu kriz içinde etkilenen kesimler var ama hemen vurgulamalıyım ki, şu anda Türkiye Cumhuriyeti’nin milli eğitim bütçesi 78 yıllık Cumhuriyet tarihinin en küçük bütçesi... Gayri Safi Milli Hasıla’dan aldığı pay 2.2’dir. Türkiye, 2001 yılı itibariyle dünya ülkeleri arasında, milli eğitime en az pay ayıran ülke, Ermenistan’dan sonra, sondan 2. durumundadır. İşte bu açığı nasıl kapatacağız? Burhan Aras’larla kapatacağız. Bugün Türkiye’de 5 milyon evladımız ikili öğretim yapma durumunda. Milli Eğitim’e Katkı Yasası’na rağmen, 2 katrilyon lira para toplanmasına rağmen, şu anda, Türkiye çapındaki dersliklerde okuyan öğrenci sayısı 90’lardan, 100’lerden ancak 50’lere indirilmiştir. 30’lara indirilememiştir" diye konuştu.

Tokat Valisi Mehmet Gündoğdu ise, Türkiye’nin çağdaşlığa gitmesinde yanlış yerden başlanıldığını belirterek, "Ülkemizi bir yerlere taşımak, Muasır Medeniyet’e ulaştırmakta, yani bugünkü adıyla çağdaşlığı yakalamada Türkiye yanlış yerden başlamıştır. Şehirlerde çağdaşlaştık, köylerde Ortaçağ’da kaldık. Önce köyleri çağa taşıyacaktık, sonra şehirleri çok daha kolay çağa uydurup, çağdaşlığı yakalayacaktık" şeklinde konuştu.
Vali Gündoğdu, daha sonra Burhan Aras’a, üzerinde Cumhuriyet altını bulunan bir teşekkür plaketi verdi.

Nuriye Aras Lojmanları ve Öğretmenevi’nin açılışını Genel Sekreter Erek ve Vali Gündoğdu yaparken, Meliha Aras İlköğretim Okulu’nun açılışını ise Milli Eğitim Müdürü Albayrak ve İşadamı Burhan Aras, birlikte gerçekleştirdi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar