22
Mayıs
2024
Çarşamba
REŞADİYE - TOKAT

Sebehat-İsmet Erdem

Tokat’ın Reşadiye İlçesi’nde hayırsever bir iş adamı tarafından yapılacak olan kız yurdunun temeli atıldı.

Reşadiyeli hayırsever iş adamı İsmet Erdem ile eşi Sebehat Erdem tarafından bin 500 metrekare alan üzerine yapılacak olan 100 yataklı kız yurdunun temeli Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İbrahim Yaşar’ın katılımlarıyla atıldı. Temel atma töreninde konuşma yapan işadamı İsmet Erdem, Eğitime Yüzde Yüz Destek Projesi kapsamında eşi ile birlikte yurt yaptırma kararı aldıklarını ifade ederek "İnşa edilen bu kız yurdu binasında Reşadiye’de barınacak bir yeri olmayan ve bu yüzden okuyamayan öğrencilerimizin okumalarına öncelikle imkan sağlanacak" dedi.

Hayırsever işa damının konuşmasından sonra kürsüye gelen Reşadiye Belediye Başkanı Rafet Erdem, eğitime destek kampanyası çerçevesinde başlatılan yardım seferberliği sayesinde eğitimde pek çok hamlelerin gerçekleştiğini ifade ederek "Kız evlatlarımızın eğitimi için yapılacak olan bu tesis eğitime yapılabilecek en güzel katkıdır, destektir" şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu ise, Eğitime Yüzde Yüz Destek Projesi’ne gösterilen ilginin az olduğunu düşündüğünü ifade ederek "Bugün ne yapıyoruz diyorum. Bugün işte geleceğe güzel şeyler yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bazen de düşünüyorum bu ilgi bu destek niye az diyorum. Acaba biz mi Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası’nı anlatamıyoruz veya desteğin, ilginin azlığı başka nedende mi diyorum. Ama ben Tokat ilimiz ölçeğinde bugüne kadar eğitime destek veren bütün hemşehrilerimizi huzurlarınızda kutluyorum" dedi.

Tokat ölçeğinde eğitimin konusunda yoğun bir faaliyet olduğunu belirten Nasuhbeyoğlu "Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Özel İdaresi olarak projelendirilen işler babında yaklaşık 10 trilyonun üzerinde şu anda yatırım yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Nasuhbeyoğlu Reşadiyeli hayır sever iş adamına eğitime katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi. Reşadiye Kız Öğrenci Yurdu’nun temeli okunan duaların ardından Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İbrahim Yaşar tarafından atıldı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar