23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

İlk resmi otopark yapılıyor

Tokat'ın Turhal İlçesi'nde bir ilke daha imza atan belediye, 100 araçlık otoparkın temelini düzenlenen törenle attı.

Yeni Belediye Sitesi arkasına yapılacak 100 araçlık otoparkın temel atma töreninde konuşan Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, belediye olarak bir ilki ve yapılması imkansızı başararak, şeker fabrikasının birçok arazisini imara açtıklarını söyledi.

Turhal'da ilkleri gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Gözen, "Temelini attığımız otopark bu ilklerden birisi. Turhal'da bugüne kadar 10 araçlık bile olsa resmi veya özel bir otopark yoktu. Bölgeyi 1 yıllık yoğun çalışma sonucu Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü'nden alarak, otopark olarak şehrimize kazandırdık. İçerisinde otoparkların ve toplu konutların yer aldığı imkansız gibi görünen bu büyük projenin hayata geçirilmesinde hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Dr. Şükrü Ayalan ve Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü'ne şükranlarımı sunuyorum" dedi.

4 bin 200 metrekare alana yapılacak otoparkın yaklaşık 1 ay içerisinde hizmete gireceğini kaydeden Gözen, "Turhal içerisinde şeker fabrikasından işgal edilen yerleri yasallaştırmak suretiyle hukuka uygun hale getirdik. Böylece Turhal Belediyesi ile şeker fabrikası arasındaki problemler de çözülmüş oldu. Önemli olan şehir içerisinde kaldırım kenarlarında oluşan araç kirliliğini ve araçların kazaya sebebiyet vermesini ortadan kaldırmak ve o güzelliği hep birlikte yaşamaktı. Şimdilik 100 araçlık yapacağımız otoparkı ileride ihtiyacın artmasıyla çok katlı bir otoparka dönüştüreceğiz. Bu ilk otoparkın hemen akabinde vergi dairesi yanına 80 araçlık ikinci otoparkı da çok kısa sürede faaliyete geçirerek, Turhal'ın otopark sorununu ortadan kaldıracağız" diye konuştu.

Tokat Valisi Erdoğan Gürbüz ise, "Çalışkan Turhal Belediye Başkanı ve onun meclis üyeleri karar vermişler. İmar Yasası'nın 18. maddesini işleterek ve Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü'nün de olurunu alarak 5 dönüme yakın bu güzel yerde 100 araçlık bir otopark yaparak bu eksikliği gidermiş olacaklar" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından otoparkın temeli, Başkan Gözen ve Vali Gürbüz tarafından atıldı.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 10:41:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?