12
Haziran
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kültür sarayı için arsa

Tokat'ın Turhal İlçesi'ne kültür merkezi yapılması için önemli adımlar atıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un Tokat ziyaretlerinde söz verdiği kültür sarayı için İl Genel Meclisi tarafından ilçede arsa tahsisi yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Tokat ziyaretlerinde Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen'in sunduğu projeleri beğenerek kültür sitesinin yapılması için söz vermişti. 2007 yılında tamamlanması planlanan kültür merkezi için arsa arayışını sürdüren Başkan Gözen'in, İl Genel Meclisi'nden arsa talebine olumlu cevap geldi. İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Elibol, Başkan Gözen'in kültür merkezi için İl Özel İdaresi mülküne ait arsa talebini değerlendirdiklerini ifade ederek, "Turhal İlçesi'nde şehrin merkezinde 3 bin metrekarelik İl Özel İdaresi'nin mülkü vardı. Bizden burayı talep ettiler. Biz de eğer Ankara'dan 5 milyon YTL'lik yatırım için para gelecekse Turhal'a yerini de biz verelim istedik" dedi.

Elibol, Ekim ayının son meclis toplantısında yer tahsisini yaptıklarını belirterek, "İnşallah Turhal'a çok kıymetli bir eser kazandıracağız. Turhal büyük bir şehir, nüfusuyla Türkiye'nin birçok ilinden büyük bir ilçe. Böyle bir esere ilçenin ihtiyacı var. Allah Turhal halkına hayırlı etsin" şeklinde konuştu.

Öte yandan Başkan Gözen, talep edilen arsada 2007 yılına kadar kültür merkezinin yapılacağını ifade ederek, arsa tahsisiyle birlikte 5 milyon YTL ödenek beklediklerini ifade etti. Kültür merkezi için arsa tahsisi konusunu çözen Başkan Gözen, projeleri bakanlığa sunmak için Ankara'ya gitti.

.
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2005 Cuma 17:20:12
Güncelleme :29 Kasım 2005 Salı 11:40:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?