19
Mayıs
2024
Pazar
ZİLE - TOKAT

AKP Zile Yönetim Kurulu istifa etti

Tokat'ın Zile İlçesi'nde, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İlçe Başkanı Fikret Uysal ve Yönetim Kurulu üyesi 10 kişi, görevlerinden istifa etti.
24 Mayıs 2003 tarihinde yapılan ilçe kongresinde tek aday olarak seçime giren ve AKP Zile İlçe Başkanı seçilen Fikret Uysal, yazılı olarak yaptığı açıklamada, AKP'yi Zile'de teşkilatlandırdıkları günden bugüne duydukları "Zile'de sıkıntı var" söylemine son vermek için istifa ettiklerini ifade etti. Uysal, "Parti olarak girdiğimiz her iki seçimde de Zile'de bir sağ partinin aldığı en yüksek oy olan 13 bin küsur oy aldık. AKP oylarını ilk yapılacak seçimlerde artıracak, yeni bir yapılanmaya yol verebilmek için AKP Zile İlçe Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan istifa etmiş bulunmaktayım" dedi. Uysal, şöyle devam etti:
"Sayın İl Başkanımız ve milletvekillerimizin AKP yararına geleceği yeniden inşa edebilmelerine imkan verebilmek için AKP Zile İlçe Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan istifa etmiş bulunuyorum. Bu aziz milletin AKP umudunun tüketilmemesi dileğiyle bu şarkı burada bitmez diyor ve inanıp yararlı işler yapmaya devam edeceğimizi beyan ediyorum."
Öte yandan, konu il ilgili olarak ileriki günlerde bir açıklama yapılacağını belirten AKP Tokat İl Başkanı Mustafa Boyraz, "Şu an AKP Zile Başkanı Fikret Uysal'ın istifası yürürlüğe girmedi. Kendisi 28 Mart Yerel Seçimlerine Zile'de beklediği başarıyı yakalayamadığı için partinin önünü açmak düşüncesi ile istifa ettiğini bize bildirdi" diye konuştu.
TOKAT - İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2004 Cumartesi 19:44:44
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 18:54:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Gün IP: 81.214.68.xxx Tarih : 31.03.2005 17:44:39
Aman sakın meydanı Sami Solmaza bırakmayın.Böyle devam edin.Biz memnunuz.