3
Mayıs
2024
Cuma
ZİLE - TOKAT

Damaklar aşureyle tatlandı

Tokat'ın Zile Belediyesi tarafından yaklaşık 3 bin kişiye aşure ikram edildi. Belediye binası önündeki hayırda, dua edildikten sonra şehrin üç bölgesinde de aşure dağıtıldı.

Burada kısa bir açıklama yapan Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, "Rahmet, mağfiret, bereket ve matem ayı olan muharremin manevi iklimini hep birlikte yaşıyoruz. Cenab–ı Allah, bu ay yaptığımız ibadetleri kabul etsin. Biliyoruz ki muharrem ayı Âlemlerin Rabbi, hepimizin Yaratıcısı Cenab–ı Allah'ın 10 peygamberine lütufta bulunduğu bir ay. Bin 400 yıl önce İslâm’ın kalbine öyle bir hançer saplandı ki acısı dinmiyor. Kerbela bir ibret tablosu. Kerbela'yı iyi anlamak lazım, ibret almalıyız. Günümüzde ilişkilerimizde hoşgörülü ve anlayışlı olalım, cana kıymayalım. Türkiye dışındaki ülkelerde insanlar birbirini katlediyor; öldüren de Allahü Ekber diyor, ölen de Allahü Ekber diyor maalesef. İslâm’ın hiçbir yerinde bu davranış yoktur. Biz Müslümanlar karıncayı dahi incitmekten çekinirken maalesef İslâm olduğunu iddia edenler, katliamda önderlik ediyorlar. İnşallah bu vatan topraklarında, ay yıldızlı al bayrak altında birlik beraberlik içinde Kerbela'yı ve Ehl–i Beyt'i iyi anlayan insanlar olarak yüz yıllarca, sonsuza kadar birlik beraberlik içerisinde yaşayacağız." dedi.

Aşure programına Zile Kaymakamı Nuri Özder, İlçe Müftüsü İlyas Akyazı, Garnizon Komutanı Hüseyin Direk, Ak Parti İlçe Başkanı Şennur Bozdağ Arslan, belediye encümen üyeleri, Zile Cemevi yöneticileri ve diğer vatandaşlar katıldı. Müftü Akyazı’nın duasından sonra Başkan Vidinel, vatandaşlara aşure ikram etti.

...
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2013 Pazartesi 17:59:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?