3
Mayıs
2024
Cuma
ZİLE - TOKAT

Miras yüzünden cinayet!

Tokat'ın Zile ilçesinde miras yüzünden tartıştığı annesinin elini bağladıktan sonra evi ateşe vererek ölümüne sebep olduğu iddia edilen kişi, Erzurum'da tartıştığı damadı tarafından bıçaklandıktan sonra gözaltına alındı

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Gölbaşı semtinde Ö.L.G'nin evine gelen kayınpederi Mustafa A, kahvaltı yaptıktan sonra damadıyla evden ayrıldı. Bir kıraathaneye giden Mustafa A, damadı Ö.L.G'ye başından bazı olaylar geçtiğini anlatarak, birkaç gün evinde kalmak istediğini söyledi.

Babasından kalan borçlardan dolayı maaşına haciz geldiğini, bu sorunu aile bireyleriyle görüşmek üzere 23 Ağustos Cuma günü annesi Ayşe A. (65) ve kardeşi Mehmet A'nın yaşadığı Zile ilçesi Orta Mahalle Kabutlu Sokaktaki evlerine gittiğini anlatan Mustafa A, annesiyle söz konusu sorunu görüştükleri sırada aralarında tartışma yaşandığını, yanında bulunan ve üzerinde "cennetin anahtarı" yazılı sopayla annesinin başına vurduğunu, ardından ellerini ve kollarını bağladıktan sonra evi benzin dökerek ateşe verdiğini anlattı.

Yangın sırasında annesinin öldüğünü ifade eden Mustafa A, olaya ilişkin damadı Ö.L.G'ye, "Ben bir süre senin evinde kalmak istiyorum" dedi.

Bunun üzerine Ö.L.G, kayınpederi Mustafa A'ya polise teslim olması gerektiğini, aksi takdirde kendisini evine kabul etmeyeceğini söyledi. Ö.L.G, Mustafa A'yı polise teslim olmaya ikna etmeye çalıştığı sırada tartışma çıktı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda Ö.L.G, üzerindeki bıçakla Mustafa A'yı karnından yaraladı. Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Mustafa A'nın, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Olayın ardından gözaltına alınan Ö.L.G'nin ifadesi üzerine yaralı Mustafa A. hakkında da cumhuriyet savcısı tarafından gözaltı kararı verildi. Emniyetteki işlemlerin ardından Ö.L.G. ise adliyeye sevk edildi.

Mustafa A'nın Zile'deki yangının ardından polislerce gözaltına alındığı ancak daha sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

AA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2013 Salı 18:45:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet arı IP: 81.215.104.xxx Tarih : 9.09.2013 10:24:21

 benim anlamadığım evi yakan  ve ya şüphe uyandıran birisinin bu kadar seri bir şekilde bırakılmasıdır ki bu sebeblede damadını ağır yaralamıştır  buna müsamaha gösteren emniyet yetkilileri hakkında kaymakam ve savcılık gerekli işlemleri başlatıp en ağır cezayları verecekmi diye düşünüyorum bakacağız