18
Mayıs
2024
Cumartesi
ZİLE - TOKAT

Dikkat!.. Don tehlikesi...

Zile İlçesi’nde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’ne ait ekipler yol açma çalışmalarına başladıklarını ve kapalı köy yolarının bulunmadığını belirttiler.

Zile Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri, kış ayları için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirtirlerken, Belediye Başkanı Murat Ayvalıoğlu, Zileliler’in toz ve çamurdan uzak rahat bir kış ortamı geçirmeleri için kış öncesi asfalt ve parke çalışmalarının yüzde 90’lık bölümünü tamamladıklarını söyledi. Ayvalıoğlu, yeni yol çalışması yaptıkları bölgelerde ise yol zemininin sıkışık olmaması nedeniyle halkın toz ve çamurdan etkilenmemesi için şimdilik stabilize malzemeyle kaplama yaptıklarını belirtti. Stabilize çalışmalarının hava şartları elverdiği sürece devam edeceğini vurgulayan Ayvalıoğlu, "Kar yağışıyla birlikte başlayan kış şartlarına da belediye olarak hazırız. Don olaylarına karşı önlem aldık. 200 ton tuz aldık ve fiber malzeme tedariklerimiz var. İlçemizde kar yağışı sonrasında temizleme ve kürüme işlerini greyderlerimiz ve yeni aldığımız kar küreme makinesi ile yapıyoruz" dedi.

Zile’nin kış şartlarını çok iyi bildiklerini ve etüt ettiklerini bildiren Ayvalıoğlu, bundan böyle belediye araçlarının çalışmaları esnasında menfez, vana ve yol zemini üzerinde bulunan ve çıkıntı yapan tesislerin yıkımını önlemek için her türlü tedbiri aldıklarını sözlerine ekledi.
Tokat Meteoroloji Müdürü Muharrem Şahin, Cuma günü de devam edecek olan kar yağışı sebebiyle vatandaşları don olaylarına karşı uyardı. Şahin, "Zile İlçesi’nde Perşembe günü sabaha karşı başlayan kar yağışı, hafta sonuna kadar kar şeklinde devam edecek ve Cumartesi günü yerini yağışsız bir havaya bırakacaktır. Kar yağışıyla birlikte düşen hava sıcaklığı da tekrar hissedilir derecede artarak mevsim normallerine gelecektir. Vatandaşlarımız sıcaklıkların düşmesiyle birlikte don tehlikesine karşı dikkatli davranmalı gereken önlemleri mutlaka almalıdır. Don olayı esnasında su saatlerinin patlamaması için su saatlerini kağıt veya naylon ambalajla ya da borulara uygulanan ısı yalıtımı sistemini kullanmaları kendilerinin faydasına olacaktır" dedi.

zile
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 11:10:00
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 18:48:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?