22
Mayıs
2024
Çarşamba
ZİLE - TOKAT

Gaziler teröre böyle isyan etti

Tokat'ın Zile ilçesinde düzenlenen 'terörü lanet' mitinginde, Şırnak'ta ayaklarını kaybeden gaziler protez ayaklarını çıkartarak Barzani'ye sert tepki gösterdi.

Zile Şehit Aileleri ve Yardımlaşma Derneği tarafından, Hakkari'de 12 askerin şehit edildiği, 16 askerin yaralandığı ve 8 askerin kaybolduğu saldırı düzenlenen PKK terör örgütü kınandı. İlçe stadyumu önünde başlayan yürüyüşe ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri ve öğrenciler ellerinde bayraklar ve pankartlarla adliye binası önüne kadar yürüdü. Öğrencilerin yoğunlukta olduğu eylemde binlerce Zileli hep bir ağızdan terörü lanetledi.

Şehitlerin isimlerinin tek tek okunarak yoklama yapıldığı mitingde şehitlerin ruhu için okunan duaları sırasında ise vatandaşlar gözyaşlarına boğuldu. Şırnak'ta 1997 yılında vatani görevini yaparken sol ayağını kaybeden Zile Şehit Aileleri ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Çakmak ile yine Şırnak'ta 1994 yılında sol ayağını kaybeden Ercan Özaktaş, protez ayaklarını çıkartarak, "Vatan için canımız feda" diye haykırdı.

Çakmak, Amerika'yı kınadıklarını ifade ederek, "Barzani bize bir kedi veremezmiş. Biz ayağımızı feda ettik, vatanımız için. Ama Barzani canımızı feda ederiz. Kahrolsun Amerika, Kahrolsun PKK" diye tepkisini dile getirdi.

Zile Kaymakamlığı'na kadar yürüyen öğrenciler ellerinde Türk bayrakları ile terörü lanetleyerek yürüdü. Terörü lanet eylemi burada atılan sloganlarla sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 19:25:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan deniz IP: 88.228.146.xxx Tarih : 24.02.2008 10:42:38

bu vatan toragın kara bagrında sıra daglar gibi duranlarındır malatya hekimhanda askerim tokat zileliyim bu topraklar bizi bizde bu devlete emanetiz saygılarrrrrrrr...