20
Nisan
2024
Cumartesi
ZİLE - TOKAT

Şehidimizi kalbimize gömdük

Hakkari’deki hain saldırıda şehit düşen er Sinan Dündar, Tokat’ın Zile ilçesinde gözyaşları içinde toprağa verildi. Dündar, 10 gün sonra 1 yaşında olacak olan oğlunun ilk doğum gününü göremeden şehit oldu.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Derecik bölgesinde çıkan çatışmada 21 yaşında şehit olan Sinan Dündar’ın naaşı, 10.30 sarılarında askeri Uçakla Tokat Havaalanı’na getirildi. Burada yakınları ve askeri erkan tarafından karşılanan cenaze, dedesi Musa Dündar’ın Zincirli Süfla Mahallesi'ndeki evine getirildi. Cenazenin buraya getirilmesi esnasında gözyaşları sel olup aktı.

Şehidin acılı eşi Dilek Dündar gözyaşları içinde tabuta sarılırken, 1 Haziran’da 1 yaş günü olan minik Ömer Dündar ise babasının tabutu yanına getirildi. Burada helallik alındı ve cenaze, namaz için Musalla denen yere getirildi. Cuma namazına müteakip cenaze namazı kılındı. İl Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından kıldırılan cenazeye binlerce Zileli katıldı.

Namazın ardından Zileliler tarafından omuzlara alınan şehidin tabutu, tekbir ve “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları eşliğinde kaymakamlık önüne götürüldü. Burada askeri tören yapıldı. Törende Sinan Dündar’ın biyografisi okundu ve konuşma yapıldı. Daha sonra cenaze aracına konulan naaş, toprağa verilmek üzere Erenler Asri Mezarlığı’na götürüldü.

Dede ile aynı ismi taşıyan şehit babası Musa Dündar, “Vatan sağ olsun” dedi.
Cenazeye Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, AK Parti Tokat Milletvekilleri Zeyid Aslan ve Dilek Yüksel, CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Belediye Başkanı Adnan Çiçek, İl Jandarma Komutanı Kurmay Alb. Nuh Köroğlu, Zile Belediye Başkanı Lütfü Vidinel, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen ve binlerce vatandaş katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2012 Cuma 21:40:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?