17
Mayıs
2024
Cuma
ZİLE - TOKAT

Tokat-Zile'de hayırsever işadamından, 520 milyar liralık bağış

Tokat’ın Zile İlçesi’nde hayırsever işadamı Dinçer Kardeşler tarafından, sağlık ve eğitim yatırımı için 520 milyar lira bağış yapıldı.

Eğitim alanında yaptığı rekor bağışlarla Zile halkının gönlünde taht kuran Zileli işadamı Dinçer Kardeşler, Daha önceki yıllarda Zile İlçesi’nde yaptığı eğitim yatırımlarına ilave olarak Zile Yunus Emre Mahallesi’nde 18 derslikli ilköğretim okulu için 896 milyar 800 milyon lira bağış yapmıştı. Eğitim ve öğretime destek amacıyla yola çıkan Dinçer Kardeşler, eğitim ve sağlık alanlarına katkı sağlamak amacıyla bir protokole daha imza attı.

İlçenin sağlık ve eğitim alanında kullanılması için Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu ile protokol anlaşması imzalayarak 520 milyar lira bağışta bulunan Dinçer Kardeşler tarafından, Zile İlçesi’ne 2 katlı tam teşekküllü bir sağlık ocağı kurulurken önceden sağlık ocağı olarak kullanılan ve Sağlık Bakanlığı’ndan özel idareye tahsis olunan iki katlı bina kız öğrenci yurdu haline getirilecek. Her iki inşaatında bu yıl içersinde tamamlanması planlanıyor.

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası’nda da Tokat’ta ilk bağışı yapan Dinçer Kardeşler’e teşekkür ederek, "Bundan sonraki süreçte de yatırımlarının devam edeceğine inanıyorum. Kendisine Zile İlçesi’nde ileriye dönük bir sanayi yatırımı yapılması konusunda teklifim oldu, bu konuda ön kararları var. İnşallah önümüzdeki günlerde hayata geçirme konusunda çalışmalarını tamamlayacaklar. Sonuç olarak eğitimimize, sağlığımıza vermiş olduğu hizmetleri Tokat’ın kalkınması, gelişmesinde önem taşıyor" dedi.

Zile’de eğitim konusunda çocukluk yıllarında çok sıkıntılar yaşadıklarını belirten işadamı Cemalettin Dinçer, "Şuan durumumuz iyi olunca bu kaynaklarımızı Zile İlçesi’ne yönlendirdik ve bu yatırımlarımıza inşallah hayatta kaldığımız süreçte devam edeceğiz. Bizim hayattan beklediğimiz fazla bir şey yok. Tek temennimiz bundan sonraki yetişecek neslin daha huzurlu daha iyi ortamlarda eğitim görmesi, sağlıklı büyümesi ve dünya nimetlerinden istifade etmesidir. Sağlığım elverdiği sürede Zile’de mutlaka Allah’ın izni ile bir sanayi kuruluşu, bütün hemşehrilerimizle birlikte yapacağız. Biz kendimiz için değil, müşterek bir ortaklık kurarak bu işi gerçekleştireceğiz. Tek idealimiz, Zile’de bir sanayi kuruluşu yapıp hemşehrilerimize hediye etmek" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Ayhan Nasuhbeoğlu, işadamı Cemalettin Dinçer ile birlikte protokole imza attı. Programa Zile Belediye Başkanı Murat Ayvalıolu da katıldı.

TOKAT-(İHA)
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2004 Cuma 14:06:47
Güncelleme :8 Nisan 2005 Cuma 18:38:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?