18
Mayıs
2024
Cumartesi
ZİLE - TOKAT

Zile: Yaz Şenliklerine ilgi büyüktü...

Tokat’ın Zile İlçesi’nde belediye tarafından düzenlenen Zile Yaz Şenlikleri soğuk hava şartlarına rağmen yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. Zile Belediyesi tarafından yapılan Yaz Şenlikleri’nin bu sene ilki gerçekleştirildi. 1968 yılından buyana her yıl Haziran ayında gerçekleştirilen Kiraz Festivali bu yıl hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında olması ve kirazların soğuktan yanması dolayısıyla yerini Yaz Şenlikleri’ne bıraktı.
Zile Şehir Stadyumu'nda saat 20.00 da başlayan şenliklere Zile Belediye Başkanı Murat Ayvalıoğlu, daire amirleri, çevre belde belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Sıcaklığın düşük olması nedeniyle vatandaşlar şenliklere gelirken yanlarına kazak ve battaniyelerini de aldı.

Şenliklerin açılış konuşmasını yapan Başkan Ayvalıoğlu, belediyeciliğin sadece su, kanalizasyon ve alt yapıyla uğraşmak olmadığını belirterek, ''Belediyecilik aynı zamanda konser, tiyatro gibi stresten uzaklaştırıcı faaliyetler yapmaktır. Siz değerli Zileli hemşehrilerim, sizlerle bu tür faaliyetlerde sık sık buluşacağız'' dedi.

Başkan Ayvalıoğlu'nun ardından başlayan şenliklerde ilk olarak sahne alan fantezi müziğinin yeni isimlerinden Gamze, Zileliler'i eğlendirirken, Gamze'nin okuduğu 'Zalimin zulmü varsa sevenin Allah'ı var' şarkısına Başkan Ayvalıoğlu da eşlik etti.

Gamze'nin ardından sahne alan Grup Laçin üyeleri, soğuktan üşüyen Zileliler'e söyledikleri türkülerle hareketlendirerek neşeli dakikalar yaşattı. Grubun muzip adamı Kaşıkçı Bayram'ın kaşık şovu ve diğer üyelerin kendilerine has dansları büyük alkış alırken konser yağmurun başlamasıyla sona erdi

iha-tokat
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2004 Pazartesi 14:17:54
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 18:51:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?