19
Mayıs
2024
Pazar
ZİLE - TOKAT

Zile arşivi oluşturuluyor

Zile Belediyesi, çeşitli ilanlarla Zilelilerin elinde bulunan eski siyah beyaz mekan, sokak, şehir ve aile fotoğrafları taratılarak dev bir Zile arşivi oluşturulmaya çalışılıyor.


Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, 5 bin yıllık Zile’nin kentsel tarihi ile Anadolu’nun en eski yerleşim merkezlerinden biri olduğunu kaydetti. Vidinel, Zile ile ilgili her türlü eski siyah beyaz fotoğrafı Kültür Müdürlüğümüz bünyesinde toplayarak bir arşiv oluşturduklarını ifade ederek, “Hemşehrimizden gelen fotoğrafları taratıp orijinallerini yine kendilerine veriyoruz. Bu fotoğraflar Zile’nin kentsel tarihine ışık tutacaktır. Arşivimiz tamamlandığında bu fotoğrafları kitap şeklinde basıp kaybolmalarını önlemiş olacağız” dedi.


Toplanan fotoğraflar arasında çok ilginç koleksiyonlarla karşılaşıldığını belirten Vidinel, eski bir Zile evinden çıkan bir fotoğraf arşivinde cumhuriyetin ilk yıllarından bu güne kadar Zile’ye gelen ses tiyatro sanatçılarının fotoğrafları ile birlikte öz geçmişleri bulunduğunu sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 19:44:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?