19
Mayıs
2024
Pazar
ZİLE - TOKAT

Zile'de konut atılımı başladı

Zile Belediye Başkanı Murat Ayvalıoğlu, ilçede toplu konut ihtiyacını belediye olarak üstleneceklerini söyledi.


Tokat'ın Zile ilçesinde TOKİ tarafından yapılması arzu edilen konutların arsa anlaşmazlığı nedeniyle yapılmaması sonucu Başkan Ayvalıoğlu, konutları belediye olarak yapmaya karar verdiklerini söyledi. Başkan Ayvalığolu, TOKİ ye toplu konut yapılması için 3 ayrı yer belirlediklerini, ancak TOKİ'nin şehir merkezinde şehirler arası terminal alanını talep ettiğini ifade ederek, "Diğer dosyasını sunduğumuz arsaları şehir dışında kalıyor gerekçesi ile kabul etmediler. Fakat Tokat'ta TOKİ bulunduğu yer şehir merkezine yaklaşık 5 kilometre uzak olmasına rağmen uzak olarak değerlendirilmedi. Bizden Zile'de şehir terminalinin bulunduğu 23 bin metrekarelik arsanın düşük bir bedelle verilmesi talep edildi. Piyasa fiyatının yaklaşık onda birini teklif ettiler ve TOKİ konutları yapılamadı.

Fakat bizler hemşehrilerimizin bize bıraktıkları emanete sahip çıkmak durumundayız. Bu nedenle ilçemize yapılamayan TOKİ konutlarının yerine ihtiyaç doğrultusunda toplu konutlar yapacağız. TOKİ şartlarında, daha kaliteli konutlar inşa edilecek. Hemşehrilerimizden gerçekten ihtiyacı olan evi olmayan insanların ev sahibi olması için konut yapacağız. İki yıl gibi bir sürede konutları tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim edeceğiz" dedi.


Başkan Ayvalıoğlu ayrıca, Zile ilçesinde doğalgaz çalışmaları tamamlandığını ifade ederek, "Yaklaşık 2.5 kilometre boru hattı döşendi. Mahalle terminali dağıtım istasyonu şuan gaz verecek noktaya gelmiş durumda" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 18:46:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?