24
Mayıs
2024
Cuma
ZİLE - TOKAT

Zile'de OSB heyecanı

Zile'de kurulması planlanan OSB’nin can damarı olacak elektrik hattı için ilk adım atıldı.

Zile Yozgat yolu üzerinde tahsis edilen alanda kurulması planlanan OSB’ye hayat verecek olan elektrik hattı için ilk direğin temeli atıldı. Törene Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selahattin Yıldırım, Zile Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Zile Belediye Başkanı Murat Ayvalığolu, İl Emniyet Müdürü İhsan Ünal ve daire müdürleri katıldı.

Vali Nasuhbeyoğlu konuşmasında, Zile OSB’nin geçici elektriğini verecek düzenlemenin sürdüğünü ifade ederek, "Zile OSB’de 20 yatırımcımızın müracaatı var. Bu müracaatların 12’sinin tahsis işlemini yaptık. Kalanları da geçici tahsis konumunda elektrik enerjisi yüksek gerilim hattını yapmak suretiyle haziranın 15’ine kadar işadamlarımızla en son toplantıda söz vermiştik. Bu zaman sürecinde elektriği inşallah OSB’nin başına kadar getirmiş olacağız" dedi.

Nasuhbeyoğlu, Zile kısa sürede 2. OSB’ye ihtiyaç duyulacağını belirterek, "İnanıyorum ki, önümüzdeki 4-5 yıl içinde OSB’nin 2.’sine de ihtiyaç hissedeceğiz. Bunu başardığımız zaman bine yakın istihdam kapasitesi yaratılacaktır. Burada 20 milyon euro’luk bir yatırım yapılacaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Zile OSB’ye geçici elektrik enerjisi verecek olan elektrik direğinin temeli atıldı.

 

.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2005 Çarşamba 12:35:21
Güncelleme :15 Ekim 2005 Cumartesi 10:37:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?