18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

İşadamından bir hayır daha

Tokat'ın Zile İlçesi'nde, hayırsever işadamı Dinçer kardeşler, 3 milyon YTL'ye mal olacak Zile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu eğitim binası için protokole imza attı.

Eğitim alanında yaptığı rekor bağışlarla Zile halkının gönlünde taht kuran Zileli işadamı Dinçer kardeşler, eğitim ve sağlık alanlarına katkı sağlamak amacıyla bir protokole daha imza attı.

Zile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu eğitim binası için yapılan imza töreninde konuşma yapan Şerafettin Dinçer, yaptıracakları okulun bir başlangıç olması dileğinde bulundu. Hayırsever işadamı Dinçer, "Burada yetişecek olan gençlerin gerek Tokat gerekse Zile'nin gelişmesinde çok katkısı olacağını düşünüyorum. Üniversitemizin diğer dallarını genişletmek isterseniz Dinçer kardeşlere başvurabilirsiniz. Zile için tüm Zileliler ile hep beraber olacağız" dedi.

Tokat Valisi Erdoğan Gürbüz, Dinçer kardeşlerin ilçelerine vefa borcunu ödediklerini ifade ederek, "Bir insanın doğduğu yere, toprağına bir vefa borcu vardır. Bu vefa borcunun da mutlaka ödenmesi gerekir. İşte Dinçer kardeşler bu borcunu nefes aldığı, suyunu içtiği o aziz ve kutsal topraklarda fazlasıyla ödemişlerdir" dedi.

Vali Gürbüz, eğitime yapılan yatırımın önemine değinerek, "Tokat Valisi olarak ilk ziyaret ettiğim Zile İlçesi'nde onlara sizin adınıza minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Eğitime yapılan yatırımın, Türkiye'nin geleceğine yapılan bir yatırım olduğunu unutmamamız gerekiyor. Devlet her yere yetişemiyor ama hamiyet sever vatandaşlarımızın devletimizin yapamadığı alanlarda çok şey yapması gerekir. İşte Dinçer kardeşlerimiz bunu başarıyla yapmışlardır" şeklinde konuştu.

Zile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu eğitim binası protokol imza törenine Vali Erdoğan Gürbüz, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, Zile Belediye Başkanı Murat Ayvalıoğlu, İl Emniyet Müdürü İhsan Ünal, daire müdürleri, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

.
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2005 Pazar 13:11:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?