3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Başbakan'a protestoya hapis

Başbakan Erdoğan'a Trabzon'da bir açılışta konuşma yaptığı sırada boyalı yumurta atarak hakaret ettikleri iddiasıyla yargılanan şahıslardan Murat Bektaşoğlu 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılırken, aynı olayla ilgili yargılanan Ethem Küçük ise beraat etti.

Trabzon'da 24 Haziran 2005 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Tanjant Yolu'nun açılış töreni sırasında konuşma yaptığı sırada yumurta atarak protesto eden ve haklarında 'Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na hakaret etmek" suçundan dava açılan Halkevleri Trabzon Şube Başkanı Murat Bektaşoğlu ve Ethem Küçük'ün yargılandığı dava bugün sonuçlandı. 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanıklardan Ethem Küçük hazır bulunurken, Murat Bektaşoğlu duruşmaya katılmadı.

Mahkeme Başkanı, sanık Murat Bektaşoğlu için hakaret suçundan eylemine uyan TCK'nın 125, 3-a maddesi uyarınca suçun işleniş şekli nazara alınarak 1 yıl 2 ay hapis cezası verirken, bu cezasını sanığın sabıkasız oluşu ve duruşmadaki davranışlarını dikkate alarak erteledi. Ayrıca, sanığın 2 yıl süreyle tetbiren denetlenmesine karar verildi. Diğer sanık Ethem Küçük hakkında ise beraat kararı çıktı.

24 Haziran 2005 tarihinde Tanjant Yolu'nun açılış töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşma yaptığı sırada, Halkevleri Trabzon Şubesi Başkanı Murat Bektaşoğlu (27) ve aynı derneğin üyesi Ethem Küçük (27), üzerlerinde 'Karadeniz Uşağı Amerikan Uşağı Olmayacak' yazılı yelekler olduğu halde ellerindeki boyalı yumurtaları Başbakan Erdoğan'a fırlatmıştı. Olaydan sonra gözaltına alınan Bektaşoğlu ve Küçük, çıkartıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2006 Perşembe 15:55:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?