17
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Canavar bir hayatı daha söndürdü

Trabzon'un Arsin ilçesinde elindeki bilgisayarla yoldan karşıya geçmeye çalışan 15 yaşındaki genç, hızla gelen aracın çarpması sonucu yaklaşık 80 metre sürüklenerek hayatını kaybetti.

Kaza, sabah saatlerinde ilçenin Yeşilyalı beldesi Organize Sanayi Bölgesi çıkışında meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Sebahattin K. idaresindeki 61 TE 157 plakalı panelvan araç, Trabzon'dan Rize istikametine seyir halindeyken minibüse binmek için elindeki bilgisayarla yoldan karşıya geçmeye çalışan Arsin Lisesi öğrencisi Oğuzhan Turgut'a çarptı.

Çarpmanın etkisiyle yaklaşık 80 metre aracın altında sürüklenen Oğuzhan Turgut olay yerinde hayatını kaybetti. Kazanın ardından sürücü Sebahattin K. gözaltına alınırken, olay yerine gelen gencin babası Zeki Turgut ve kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Zeki Turgut, oğlunun ölümüne yol açan aracı tekmeleyerek, plakasını söktü.

Gözü yaşlı baba, oğlunun yerde duran cansız bedenine son bir kez bakarken, cesedin uzun süre yerde kalmasına da isyan etti ve yetkililere tepki gösterdi. Oğuzhan Turgut'un cesedi, kazadan yaklaşık 1.5 saat sonra yapılan incelemenin ardından olay yerinden kaldırıldı. Kazadan geriye ise gencin tamire götürmek üzere elinde bulunan ve kazada parçalanan bilgisayar kaldı.

Kazanın olduğu yere yaklaşık 100 metre uzaklıktaki alt geçidin ise kirlilik ve bakımsızlık nedeniyle yayalar tarafından kullanılmadığı ortaya çıktı. Yöredeki vatandaşlar, alt geçidin çok kirli ve bakımsız olduğunu, geceleri de aydınlatılmadığını belirterek, kimsenin alt geçidi kullanmak istemediğini dile getirdi. Vatandaşlar, yayaların daha dikkatli olması gerektiğini ancak sürücülerin de yerleşim yerlerinden geçerken aşırı hızda seyretmemesini isterken, bölgede çok sayıda yayaya çarpma neticesi ölümlerin yaşanmasından şikayet ederek, yetkililerden bu duruma çözüm bulmalarını istedi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 13:20:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
elif bayram IP: 88.230.55.xxx Tarih : 19.01.2008 19:53:20

canım arife ablam bugün oğlunun cansız bedenini görünce bütün iş arkadasların yıkıldık valla allah sabırlar versin basın sağolsun canım kardesim mekanın cennet olsun