3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Eroin operasyonu

Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, dün gece polis ekipleri tarafından yürütülen operasyon sonucu piyasa değeri 1 trilyonun üzerinde olan toplam 102 kilogram eroin ele geçirildiğini belirterek şu ana kadar Trabzon'daki en büyük eroin operasyonunun gerçekleştirildiğini söyledi. 

Trabzon ve Van Emniyet Müdürlükleri tarafından ortak yürütülen operasyon sonucunda dün gece Değirmendere Mahallesi Maçka Yol kavşağında durdurulan bir araçta toplam 102 kilogram eroinin ele geçirilmesinin ardından Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, beraberindeki Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay ile bugün Emniyet Müdürlüğü binasında bir basın toplantısı düzenledi.
Basın toplantısında konuşan Vali Yavuzdemir, Trabzonlular'ın rahat olmasını isteyerek "Yakalanan şahsın sorgusu sürüyor. Nereye gidiyor, kimlerle pazarlık yapacağı soruşturmadan sonra belli olacak. Bu eroin yapılmış ve işlenmiş. Trabzon hudutları içerisinde böyle şeylere asla göz açtırmayacağız. Trabzon'dan transit geçmelerine bile izin vermemek için uyanık olacağız" dedi. 

Eroinin piyasa değerinin 1 trilyonun üzerinde olduğuna dikkat çeken Vali Yavuzdemir "Son zamanlarda Trabzon'a eroin dışında da "Extacy" gibi uyuşturucu haplar geliyor. Emniyet birimlerimiz konuyla ilgili 24 saat çalışma yapıyor. Son günlerde tarlalarda kenevir oldukça fazla. Vatandaşımız saksıda bile yetiştiriyorlar. Bizim bunlarla topyekün mücadele etmemiz gerekir. İnsanları bu konuda eğitmemiz gerekir. Trabzon'daki en büyük uyuşturucu operasyonunu gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

Öte yandan gözaltına alınan M.K'nın (54) Van nüfusuna kayıtlı olduğu ve daha önceden de uyuşturucu satmak suçundan sabıkalı olduğu öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 13:55:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?