4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Eşini öldüren adamın duruşması

Trabzon'un Bahçecik Mahallesi'nde yaklaşık 4 ay önce tartıştığı eşini bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan şahsın yargılanmasına başlandı. 

Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu sanık Hasan Demircan (38) hazır bulundu. Hakkında 'Kasten eşini bıçaklayarak öldürmek' suçundan dava açılan sanık Hasan Demircan, mahkemedeki ifadesinde, olay günü eşiyle ilgili kulağına çeşitli dedikodular geldiğini ve bu yüzden tartıştıklarını söyledi. Demircan, "Olay öncesinde eşim Türkan ile aramızda tartışmalar yaşanıyordu. Kulağıma eşimin bir başkasıyla telefonla görüştüğü yönünde dedikodular gelmişti. Eşime 'Sen çoluk çocuğunu düşünmez misin? Böyle bir şeyi neden yaptın?' diye sordum. O da bana, 'Ben aradığımı buldum, seni sevmiyorum' dedi. Olay akşamı eşim mutfakta yemek yaparken, yine bu mevzuları konuşmaya başladık. Bana, 'Ben istediğimi yaparım, sen bana karışamazsın' dedi ve suratıma tükürdü. Ben de 'Sen ne söylüyorsun, ağzından çıkanı kulağın duymuyor mu?' dedim. Elinde bıçakla üzerime doğru yürüdü. Bıçağı bana salladı ancak onu yakaladım ve bıçağı elinden aldım. Bıçağın karnına saplandığını hatırlıyorum ancak gerisini hatırlamıyorum. Sonra karakola gittim ve teslim oldum" dedi. 

Duruşmaya müdahil olarak katılan baba Muzaffer Aydın ise, ölen kızının kusuru olmadığını iddia ederek, "Sanığın savunmaları tamamen gerçek dışıdır. Benim kızımın hiçbir kusuru yoktur. Kızım, karıncayı incitmeyen bir yapıdaydı. Sanık çocuklarıyla hiç ilgilenmedi, çocuklar benim evimde büyüdü. Kendisi sürekli bir işte çalışmıyordu. At yarışları oynuyordu. Bazen kızıma para getirmesi için baskı yapıyor ve eziyet ediyordu. Esas geçimsizliğin sebebi budur. Sanıktan şikayetçiyim" diye konuştu. 

Mahkeme heyeti, sanığın savunmasında belirttiği ev telefonuyla 1 yıl içinde yaptığı görüşmelerle ilgili bilgilerin çıkarılması ve mahkemeye gönderilmesi için Türk Telekom Müdürlüğü'ne yazı yazılması, sanık ve maktülün büyük çocuklarının duruşmada hazır edilmesi ve diğer eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2006 Salı 20:17:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?