30
Nisan
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Haber sitelerine hacker saldırısı

Trabzon'da internet üzerinden yayın yapan ‘haber61.net’ ve ‘spor61.net’ isimli internet sitelerinin sahibi Tanju Akıncıoğlu, sitelerinin yoğun hacker saldırısı nedeniyle 15 Aralık'tan bu yana yayın yapamadığını belirterek sitelerinin yayınlarının engelleyen kişi veya kişilerin bulunulabilmesi için Trabzon Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Sitelerine yapılan saldırı sonucu yayın yapamadıklarını belirterek konuyla ilgili savcılığa şikayet dilekçesi verdiklerini belirten Akıncıoğlu "15 Aralık günü saat 00.01'den itibaren yoğun şekilde sitelerimize hacker saldırısı yapılmaktadır. Yoğun saldırılar sonucu servisimiz hizmet veremediği için yayın yapamaktayız. Sitemizin yayınını engelleyen kişi veya kişilerin bulunabilmesi için gereğinin yapılmasını ve bu kişi yada kişilerin cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

Öte yandan Cumhuriyet Savcılığı şikayet dilekçesi üzerine Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Müdürlüğü'ne bir yazı göndererek her iki sitenin yayınını engelleyen kişi yada kişilerin adresleri ile IP numaralarının tespit edilmesini istedi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu, bu sitelerin yanı sıra ‘medyatrabzon.com’ isimli internet sitesinin de hackerlerin saldırısına uğradığını hatırlatarak “İnternet üzerinden ulaşımı kolay olan haber siteleri, aynı zamanda saldırıya da çok açık. Trabzon'dan yayın yapmakta olan, ülkenin ve dünyanın birçok noktasından izlenebilen internet gazeteleri, üç gündür yoğun bir hacker saldırısı altında. Her iki internet gazetesinin aynı anda saldırıya uğramasının bir rastlantı olmadığını düşünüyoruz. Haksızlığa uğradığını düşünenler, haklarını hukuksal zemin içinde aramalıdır. İnternet gazetelerine yönelen bu saldırı, bir televizyonun karartılmasından ya da bir gazetenin dağıtımının engellemesinden farklı değildir" diye konuştu.

"Basın ve anlatım özgürlüğünü kısıtlayıcı bu tür hukuk dışı yollar asla kabul edilemez" diyen Mollamehmetoğlu "Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nı, basın özgürlüğünü kısıtlayan, haber verme ve haber alma hakkına saldırı anlamına gelen bu eylem için harekete geçmeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 18:27:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?