1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Hakaret davasına devam edildi

Trabzon'da Tanjant Yolu'nun açılış töreni sırasında konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a boyalı yumurta atarak protesto eden Halkevleri Trabzon Şube Başkanı Murat Bektaşoğlu ve Ethem Küçük hakkında 'Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na hakaret' suçundan açılan hakaret davasına bugün devam edildi.

1. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya katılmayan sanıklar Murat Bektaşoğlu ve Ethem Küçük, bu kez duruşmaya katıldı. Bektaşoğlu, ifadesinde demokratik tepkilerini dile getirdiklerini belirterek, "Daha önceden araştırdım yumurta atmanın suç olmadığını öğrendim. Anayasal hakkım olan demokratik tepkimi gösterdim. Başbakan ve AK Parti'nin politikalarını protesto etmek amacıyla bu eylemi gerçekleştirdim. Ayrıca 'Karadeniz uşağı, ABD uşağı olmayacak' sloganı da attım. Hakarete ilişkin söz ya da slogan atmadım" dedi.
Başbakan'ın kendileri için "Bunlar, kendilerini bilmez, provokatörler" sözünü sarf ettiğini hatırlatan Bektaşoğlu, bunu hakaret olarak kabul ettiklerini ve Başbakan hakkında hakaret davası açacaklarını söyledi.

Ethem Küçük ise yumurta atmadığını, sadece AK Parti'nin politikalarını protesto etmek için slogan attığını belirtti.

Mahkeme başkanı, olayla ilgili mevcut görüntülerin TRT'den bilirkişi tarafından incelenmesi, mağdurun (Başbakan) talimatla ifadesinin alınması ve mahkemeye gönderilmesi, dinlemeyen tanıkların dinlenmesine karar vererek, duruşmayı 24 Ocak 2006 tarihine erteledi.

24 Haziran 2005 tarihinde Tanjant Yolu'nun açılış töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşma yaptığı sırada, Halkevleri Trabzon Şubesi Başkanı Murat Bektaşoğlu (27) ve TAYAD üyesi Ethem Küçük (27), üzerlerinde 'Karadeniz Uşağı Amerikan Uşağı Olmayacak' yazılı yelekler olduğu halde ellerindeki boyalı yumurtaları Başbakan Erdoğan'a fırlatmıştı. Gözaltına alınan Bektaşoğlu ve Küçük, çıkartıldıkları adliyede serbest bırakılmıştı.

.
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2005 Salı 13:43:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?