30
Nisan
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Kızını öldüren babaya 18 yıl 9 ay hapis

Trabzon'un Esentepe Mahallesi'nde yaklaşık 10 ay önce kızını namus meselesi yüzünden öldürdüğü iddiasıyla yargılanan baba, toplam 18 yıl 9 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 2 duruşmasında tutuklu sanık Recep K. (43) hazır bulundu. 'Öz kızını silahla öldürmek' suçundan yargılanan sanık Recep K., ifadesinde kızını öldürdüğü için pişman olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, sanık Recep K.'yı önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırırken, bu cezasını daha sonra cinayeti tahrik altında işlediği ve duruşmadaki davranışlarını gözönünde bulundurarak 17 yıl 6 ay ağır hapis olarak belirledi. Daha sonra cinayetin ruhsatsız silahla işlenmesini de gözönünde bulunduran mahkeme heyeti, sanık Recep K.'nın hapis cezasını 1 yıl 3 ay daha ekleyerek toplam 18 yıl 9 ay ağır hapis cezasına hükmetti.

Öte yandan 8 Şubat 2007 günü Esentepe Mahallesi Güzelhisar Sokak'ta meydana gelen olayda baba Recep K., ayrıldığı eşi ile birlikte kalan kızı Dilek K.'yı (16) evine çağırmıştı. Alkollü şekilde kızı ile namus meselesi nedeniyle tartışan baba Recep K. kızını silahla vurarak öldürmüştü.

İha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2007 Perşembe 15:51:55
Güncelleme :27 Aralık 2007 Perşembe 17:03:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Emin Yanbeyi IP: 85.98.104.xxx Tarih : 28.12.2007 05:18:35

İnsan öldürmeyi kınıyorum yürekden.Ama insanoğlu şuursuz halde öldürebilir.Öyle bir dönemde yaşıyoruz ki kimin şuuru yerinde?Mahkeme kara vermiş saygı duymak gerekir.Fakat katılmadığım nokta mahkemede ki hal ve tavrından dolayı hapis cezasında azalma ve yükselme olması.bence çok mantıksız.Bir hakim veya karşı avukat hatta izleyenler tahrik edebilir.veya hakimin ve çevrenin olumlu hali o insanı olumlu gösterebilir.bu hal ve hareketten ceza indirimi veye yüseltmesi olmamalı benim şuurum var diyenlerin kadar şuurlu halimle naklettim fikrimi.saygılar.