4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Mc Donald's bombacısına 6 yıl 8 ay hapis

Trabzon'da 24 Ekim 2004'te hamburgerci Mc Donald's'ın kapısında bomba patlattığı öne sürülen 25 yaşındaki Yasin Hayal, 4 ayrı suçtan toplam 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Atatürk Alanı'ndaki Mc Donald's Trabzon Şubesi'nin kapısının önüne parça tesirli bomba attığı iddia edilen Yasin Hayal, 5'i çocuk 6 kişinin yaralanmasına neden olduktan sonra kaçmış, polisin takibi sonucunda İstanbul'da yakalanmıştı. Bombayı, ABD'nin Irak'ı işgali ve Irak halkına yaptığı zulmü protesto için bıraktığını söyleyen Hayal, 11 ay tutuklu kaldıktan sonra 13 Eylül 2005'te tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

Toplam 12 yıl hapis istemiyle yargılanan Hayal, Trabzon Ağır Ceza Mahkamesi'ndeki bugünkü karar duruşmasına katılmadı. Mahkeme Heyeti Başkanı Dursun Kaya Güleç'in açıkladığı kararda, Yasin Hayal, patlayıcı madde imal etmekten 3 yıl 4 ay, bin YTL para cezası ve sosyal hakların kısıtlanması, patlayıcı madde atmaktan 10 ay, patlayıcı madde kullanarak mala zarar vermekten 10 ay ve 183 YTL para cezası, patlayıcı madde atarak yaralanmaya sebebiyet vermekten de 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hayal'in mala zarar vermek suçundan aldığı cezanın, sadece sokaktaki araçlarda oluşan zarardan kaynaklandığı, Mc Donald's'ın şikayetinden vazgeçmesi üzerine işyerine zarardan ceza verilmediği kaydedildi. Buna göre toplam 6 yıl 8 ay hapis ve bin 183 YTL para cezasına çarptırılan Yasin Hayal'in, yattığı 11 aylık süre düşüldükten sonra 3 yıl 10 ay daha hapis yatmasının gerekeceği vurgulandı.

Yasin Hayal'in avukatı Fatih Çakır, kararı temyiz edeceklerini belirterek, şunları söyledi:

“Müvekkilimin asıl cezayı aldığı patlayıcı imali suçu bize göre oluşmamıştır. Patlayıcı imali için Yargıtay'ın aradığı unsur, imalatın altyapısı olması ve kişinin atölyesi bulunmasıdır. Oysa sanık Yasin Hayal, gayet amatörce, sokaktaki çocuklara bile satışı yapılan 'torpil' diye nitelenen basit maddelerden bir oluşum gerçekleştirmiştir. Yargıtay'ın bu konuda emsal kararları vardır. Yargıtay'ın kararı bozacağına inanıyoruz.”

Yasin Hayal'in temyiz sonucuna göre tutuklanıp tutuklanmayacağı belli olacak.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 15:04:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?