4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Ölümde doktor ihmali iddiası

Trabzon’da, 11 yaşındaki oğlunun doktor hatasından öldüğünü ileri süren Selahattin Demir, Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 

Selahattin Demir’in şikayetine neden olan olay, 14 Eylül günü Trabzon’da yaşandı. Akçaabat ilçesi Derecik Beldesi’ne bağlı Uçarsu köyünde oturan Demir ailesinin 11 yaşındaki oğlu Zafer Demir, iddialara göre karın ağrısı, ishal ve kusma şikayetiyle annesi ve kız kardeşi ile birlikte Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne getirildi. Anneye serum takan doktor Ali Akaydın, 2 çocuğu ise muayene etmeden reçete yazarak evine gönderdi. Ancak eve dönen çocuk, sabaha karşı yaşamını yitirdi. 

Olay sonrasında Dr. Akaydın’ı suçlayan baba Selahatin Demir, doktorun ihmali nedeniyle oğlunun öldüğünü ileri sürerek Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 2 çocuğundan birini kaybetmenin acısını yaşadığını anlatan baba Demir, şunları söyledi: “Eşim Ayşe, kızım Nurcan (9) ve oğlum Zafer, kusma ve ishal şikayetiyle hastaneye götürülmüş. Eşim Ayşe’ye serum takmışlar ama çocukları, müdahale etmeden, reçete yazarak eve göndermişler. Zafer’i o günün sabahında kaybettik. Dünyam yıkıldı. Çocuklarıma bakmadığı için doktordan şikayetçiyim. Doktorun ihmali olduğu için Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundum. Sonuna kadar hakkımı arayacağım. Benim oğlum öldü, başkalarının çocuğu ölmesin. Eğer doktor gerekli müdahaleyi zamanında yapsaydı oğlum yaşıyor olacaktı. Doktorun ihmali yüzünden oğlumu kaybettim. Kızım ağabeyini soruyor ama cevap veremiyoruz, öldüğünü söyleyemiyoruz.''

AMCA DA DOKTORU SUÇLADI
Anne ve çocukları hastaneye getiren amca Temel Demir ise, “Yengeme serum takıldı, çocuklara sadece recete yazıldı. Doktora, ‘bunlar aynı aileden. Bir zehirlenme söz konusu olabilir mi?’ diye sorunca bana, ‘al, receteyi sen yaz’ dedi. Özür dileyerek odadan çıktım. Daha sonra çocukları eve getirdim. Sabahleyin Zafer’i kaybettik. Doktorun ilgilenmediğine şahidim'' diye konuştu.

BAŞHEKİM: ADLİ TIP RAPORUNU BEKLİYORUZ 

Olayda adı geçen Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli doktor Aydın Akaydın konuyla ilgili DHA muhabiriyle görüşmezken, Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ekrem Algün, olayla ilgili olarak hastanenin ve doktor arkadaşının çok yıprandığını belirterek şu açıklamayı yaptı: 

“Otopsi sonuçlarının çıkmasını bekliyoruz. Resmi raporda doktor arkadaşın eksikliği ve ihmali olduğu tespit edilirse cezai işlem uygulayacağız, hem de Yüksek Sağlık Şurası’na kadar olayı götüreceğiz. Şu anda yapmamız gereken şey, Trabzon Adli Tıp Kurumu’nun vereceği kesin ölüm raporunun beklenmesidir. Doktor arkadaşımız Aydın Akaydın bu olay nedeniyle zaten psikolojik olarak kötü durumda. O gün görevli olan arakdaşımız eğer tedavi uygulamak istememiş olsaydı, çocuğun annesine serum takmazdı. İlk incelemede Dr. Aydın Akaydın’ın bu olayda bir ihmalinin olmadığını gördük. Kesin sonucu resmi sağlık raporu verecektir. Biz de çocuğun ölüm nedenini merakla bekliyoruz.''
Milliyet
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2006 Perşembe 11:52:42
Güncelleme :21 Eylül 2006 Perşembe 12:23:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?