4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Rahip Santoro cinayeti

Trabzon'da 5 Şubat 2006 tarihinde Katolik Santa Maria Kilisesi'nin İtalyan rahibi Andrea Santoro'yu öldürdüğü iddiasıyla olaydan 2 gün sonra tutuklanarak cezaevine konulan O.A'nın babasına ait işyerine, polis baskın düzenledi.

Rahip Andrea Santoro'yu öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan O.A'nın babası Hikmet Akdin'e ait Çömlekçi Mahallesi Yalı Caddesi'ndeki Akdin Diş Laboratuvarı'nda 7 Şubat 2006 tarihinde saat 05.45 sıralarında yapılan aramada, 9 mm çapında tabanca, şarjör ve 1 adet 9 mm çaplı dolu fişek ele geçirilmişti. O.A'nın babası Hikmet Akdin (59), tabancayla herhangi bir ilgisinin bulunmadığını ve silahı görevlilere kendisinin teslim ettiğini beyan etmişti. Oğlu Alparslan Akdin (31) ise beyanında, silahı daha önce Osman Köse'nin (34) verdiğini, silahı hiç kullanmadığını, sadece arada temizlediğini ve olay günü silaha hiç dokunmadığını belirtmişti. Köse ise beyanında, kendisinin hiç kimseye emanet silah vermediğini ve olayda kullanılan silahın kendisine ait olmadığını söylemişti.

 Gerçekleşen cinayet olayı ve sürdürülen soruşturma kapsamında Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün sözkonusu işyerine baskın düzenledi. Baskında bir bulguya rastlanılmazken, haklarında ''6136 sayılı kanuna muhalefet ve suç delillerini gizlemek' suçundan işlem yapılan 3 şüpheli savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2006 Salı 12:09:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?