4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Stefanio Cansio, Trabzon'da

İtalya'nın İstanbul Konsolosu Stefanio Cansio, Trabzon'daki Santa Maria Kilisesi papazı Andrea Santoro'nun fanatik biri tarafından öldürüldüğünü tahmin ettiklerini söyledi.

Dün yaşanan cinayet olayıyla ilgili olarak bu sabah İstanbul'dan Trabzon'a gelen Konsolos Cansio, havalimanında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Kendileri için üzücü bir olay yaşandığını kaydeden Cansio "Fanatik birinin yapmış olduğunu düşünüyoruz. Nedenini de tam bilmiyoruz. Türk makamlarıyla görüşeceğiz" dedi.

"Fuhuş çetesiyle alakası var mı?" sorusu üzerine Cansio, "Bu konuda net bir bilgimiz yok. Papaz Andrea Türkiye'yi çok seven biriydi. Çevresinde tepki toplayacak işler yaptığına inanmıyoruz. Bu olayı fevri olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Cansio, "Kiliseyi kapatacak mısınız?" sorusunu ise, "Bu konudaki kararı Vatikan verecek" şeklinde cevapladı. Cansio, açıklamasının ardından Saenta Maria Kilisesi'ne giderek yetkililerle görüştü.

ANADOLU'DAN SORUMLU BAŞPİSKOPOS LUİGİ PADOVESE TRABZON'A GELDİ

Trabzon'da Santa Maria Katolik Kilisesi'nin rahibi Andrea Santoro'nun dün silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin ardından Anadolu'dan sorumlu Antakya Kilisesi Başpiskoposu Luigi Padovese, Trabzon'a geldi.

Havayoluyla Trabzon'a gelen Başpiskopos Luigi Padovese, herhangi bir açıklama yapmadan Santa Maria Katolik Kilisesi'ne gitti.
.
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2006 Pazartesi 10:41:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?