3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

TAYAD'lıya 4 ay hapis

Trabzon'da 1 Haziran 2004 tarihinde adliye binası önünde "izinsiz pankart açmak, görevli bayan polis memuruna mukavemet ve darp" suçları nedeniyle gözaltına alınan ancak daha sonra çıkartıldığı mahkemece serbest bırakılan Zeynep Erduğrul, olayla ilgili hakkında verilen 4 aylık hapis cezasının Yargıtay tarafından da onanmasının ardından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Alınan bilgiye göre, Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "izinsiz pankart açmak, görevli bayan polis memuruna mukavemet ve darp" suçlarından yargılanan Erduğrul'un davası bir süre önce sonuçlandı. Erduğrul hakkında 4 ay hapis cezası verilirken, dosya Yargıtay'a gönderildi. Yargıtay'dan dönen ve onanan ceza sonrasında Erduğrul, bugün Trabzon Emniyet Müdürlüğü İnfaz Masası ekipleri tarafından Atatürk Alanı'nda yakalanarak hakkında verilen karar çerçevesince Trabzon Bahçecik Cezaevi'ne gönderildi.

Zeynep Erduğrul, 1 Haziran 2004 günü yanında getirdiği "Türkiye'de Hukuk Yok mu? Polis sahte belge düzenleyip dernekleri kapatıyor, insan tutukluyor" yazılı pankartı, Trabzon Adliye binası önünde yere açarak, slogan atmış, bu sırada Adliye ve Hükümet Konağı'ndaki görevli polisler tarafından fark edilerek gözaltına alınmıştı. Erduğrul, daha sonra 20 Ekim 2004 tarihinde de yine aynı yerde pankart açmak yüzünden gözaltına alınmış ve 5 Nisan 2005 tarihinde de TAYAD üyesi 4 arkadaşıyla birlikte Uzunsokak'ta yaşanan linç olayıyla gündeme gelmişti.

.
Yayın Tarihi : 14 Mart 2006 Salı 18:55:48
Güncelleme :14 Mart 2006 Salı 19:12:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?