2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Tecavüz muamması!

Trabzon Spastik Çocuklar ve Zihinsel Özürlüler Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi gören 11 yaşındaki bir kız çocuğunun kimliği meçhul kişi veya kişilerce önceki gün tecavüze uğradığı açıklanırken, bugün yapılan açıklama ile tecavüz olayının gerçekleşmediği bildirildi.

Konuyla ilgili olarak bugün yazılı bir açıklama yapan İl Sosyal Hizmetler Müdür Vekili Ramazan Latifoğlu, söz konusu kız çocuğunun doktor kontrolünde tecavüze uğramadığının belirlendiğini belirtti. Latifoğlu açıklamasında, 11 yaşındaki kız çocuğunun kurumlarından habersiz uzaklaştığını belirterek, "Zihinsel özürlülerin kalmış olduğu kuruluşumuzda özürlü kızlarımız ve kadınlarımız barınmaktadır. Bunlara bakım ve koruma hizmeti verilirken onları bir odaya kitleme hakkımız ve yetkimiz yoktur. Kuruluşumuzdaki özürlülerimiz zaman zaman henüz düzenli bahçe düzenlemesi olmayan bahçemize personel gözetiminde çıkmaktadır. 17 Ağustos günü bahçede gezinen özürlü çocuklarımızdan biri kuruluştan habersiz uzaklaşmıştır. Kuruluş idaresi anında durumu bir yazıyla polise ve il müdürlüğümüze bildirmiştir. Kolluk kuvvetleri tarafından aranan özürlü çocuğumuz kuruluştan 2 km uzaklıkta Jandarma tarafından bulunarak kuruluşumuza teslim edilmiştir. Çocuk hakkında düzenlenen hekim raporunda kesinlikle temiz olduğunu, 17 Ağustos tarihinde kuruluştan kaçmasıyla birlikte herhangi bir tecavüze uğramadığını memnuniyetle öğrendim" açıklamasını yaptı.

Öte yandan geçtiğimiz gün tecavüz iddiaları ile ilgili açıklama yapan Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç ise olayın savcılığa intikal ettiğini belirterek, "Üzücü bir olay yaşanmıştır. Hepimiz idareye yardımcı olmalıyız. İşlenen suçun fail ya da failleri en kısa zamanda bulunacaktır. Yapılacak inceleme sonunda ihmal ya da kusuru tespit edilenler hakkında da gerekli işlemler yapılacaktır" açıklamasını yapmıştı

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2005 Cumartesi 20:20:04
Güncelleme :20 Ağustos 2005 Cumartesi 20:21:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?