4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Üniversitelilerden ilginç eylem

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) bir grup öğrenci, okulda alınan kayıt parasını protesto için sahneledikleri tiyatro oyunundan dolayı arkadaşlarının okuldan uzaklaştırılmasını ağızlarını bantlayarak protesto etti. 

Daha önce okulda alınan kayıt paralarını protesto etmek amacıyla okul idaresini eleştiren bir tiyatro oyunu sahneleyen ve oyundan dolayı haklarında uzaklaştırma cezası verilen 5 öğrenciye, arkadaşları düzenledikleri ilginç eylemle destek verdi. Okul idaresince verilen kararı kınayan öğrenciler, AKM binasının bulunduğu alandan slogan eşliğinde ceza alan 5 öğrencinin bulunduğu giriş kapısı önüne kadar slogan atarak yürüdü. Burada kendilerini bekleyen 5 öğrenciyle birlikte ağızlarını bantlayarak, alkışlarla kararı protesto eden öğrenciler, daha sonra bir açıklama yaptı. 50 civarındaki jandarmanın yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde öğrenciler adına açıklama yapan Taylan Kaya, tiyatro oyunundaki amaçlarının üniversite yönetiminin öğrencilerden aldığı kayıt parasını protesto etmek olduğunu söyledi. Üniversite öğrencilerinin renkliliğini ve mizahın gücünü kullanarak eleştiride bulunmak istediklerini ancak bu demokratik tepkilerinden rahatsız olan üniversite yönetimi tarafından oyunu seyreden 150 öğrenciden 16'sı hakkında soruşturma açıldığını belirten Kaya, soruşturma sonucunda 5 öğrencinin bir ay süreyle okuldan uzaklaştırma cezası aldığını ifade etti. 

Açıklamanın ardından öğrenciler 'Bizi susturamazsınız' şeklinde slogan atarak, kararı alkışlarla protesto etti. Yoğun güvenlik tedbirlerinin alındığı eylem olaysız şekilde sona erdi.
.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2006 Salı 18:27:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?