4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Zanlı cezaevinde

Trabzon'da, papaz cinayetinin zanlısı lise öğrencisi tutuklandı.

Trabzon'da geçtiğimiz pazar günü Santa Maria Katolik Kilisesi'nin rahibi Andrea Santoro'yu silahla vurarak öldürdüğü iddiasıyla 60 saattir gözaltında tutulan ve bugün adliyeye çıkartılan zanlı, tutuklanma talebiyle 1. Asliye Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğü binası önüne çekilen 'akrep' isimli zırhlı araca şemsiyeyle üzeri kapatılarak bindirilen katil zanlısı O.A. (16), hemen yanda bulunan Trabzon Adliyesi'ne getirildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında saat 15.30 sıralarında adliyeye çıkartılan O.A, sağlık kontrolünün ardından Cumhuriyet Savcılığı tarafından 'silahla adam öldürmek' suçundan tutuklanma talebiyle 1. Asliye Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

BASIN MENSUPLARI İÇİN TRABZON ADLİYESİ GİRİŞİNE UYARI YAZISI ASILDI

Trabzon'da Santa Maria Katolik Kilisesi papazı Andrea Santoro'nun öldürülmesi olayının zanlısı O.A'nın Trabzon Adliyesi'ne getirilişi sonrasında, basın mensuplarının adliye binası içinde uyması gereken kurallarla ilgili uyarı yazısı asıldı.

Adliye girişine asılan yazıda, "Sayın basın mensuplarının dikkatine, CMK'nın 183. maddesi uyarınca adliye binası içerisinde ve duruşma başladıktan sonra duruşma salonunda her türlü sesli, görüntülü, kayıt veya nakil olanağı sağlayan aletler kullanılamaz. Bu nedenle adliye binası içerisine ve duruşma salonuna her türlü sesli, görüntülü, kayıt ve nakil olanağı sağlayan aletlerin sokulmaması rica olunur" denildi. İçeriye giren basın mensuplarının çekim yapmalarını önlemek amacıyla çantaları da tek tek arandı. 

Yoğun güvenlik önlemleri altında saat 15.30 sıralarında adliyeye çıkartılan O.A, tutuklandı. 
 

.
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2006 Perşembe 16:59:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
buse kayan IP: 85.98.4.xxx Tarih : 15.02.2006 14:02:50
neden küçücük çocuklar böyle eylemlerde maşa olarak kullanılıyorrrrr