19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Vatandaşlar diken üstünde

Trabzon'un Akçaabat İlçesi'nde ölü bulunan yaban ördeği vatandaşları tedirgin ederken, il genelinde şu ana kadar kuş gribine rastlanmadığı bildirildi.

Türkiye'nin çeşitli illerinde ortaya çıkan kuş gribi virüsü henüz bu hastalığın ulaşmadığı bölgelerde de halkı tedirgin ediyor. Trabzon'un Akçaabat İlçesi'ne bağlı Akçakale Beldesi'nde yol kenarında ölü bulunan yaban ördeği yöre halkını tedirgin ederken, bazı vatandaşlar yetkililere ulaşarak olayı bildirememekten şikayetçi oldu. Vatandaşlar, ölü ördeği sopalarla yolun kullanılmayan kısmına attı.

Öte yandan Trabzon'dan kuş gribi virüsü taşıyabileceği riskiyle 15 kanatlı hayvan ölüsünün daha Samsun Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü'ne gönderildiği bildirilirken, bugüne kadar gönderilen numunelerde pozitif vakaya rastlanmadığı açıklandı. Trabzon Sağlık İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre il genelindeki hastanelerde herhangi bir kuş gribi vakasının bulunmadığı, gerekli bütün tedbirlerin alındığı ve Trabzon Numune Hastanesi'nde bir infeksiyon uzmanının meydana gelebilecek herhangi bir vaka ihtimaline karşı 24 saat boyunca görevlendirildiği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2006 Salı 17:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?