18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Eşini öldüren kadına 12 yıl 6 ay ağır hapis cezası

Trabzon'un Akçaabat İlçesi'nde yaklaşık 8 ay önce tartıştığı eşi Ali Boğoçlu'yu tüfekle öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Nuran Boğoçlu, 12 yıl 6 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı. Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Nuran Boğoçlu (43) hazır bulundu.

Sanık Boğoçlu, duruşmadaki ifadesinde masum olduğunu belirterek, suçsuz olduğunu söyledi. Boğoçlu, "20 yıldan fazla bir süreden beri Ali ile evliydik. Bu zaman içinde eşimin çok hatalarına katlandım. En son 1 ay öncesinde biraz düzelmişti. Olay akşamı ne olduysa tekrar bana hareket yaptı. Kendisine çok yalvardım, bu hareketleri yapma diye. İstemeden bu durum meydana geldi. Suçsuzum" dedi.

Olayla ilgili olarak dinlenen tanıklardan Semina Koç, ölen babasını çok sevdiğini ve çok iyi bir insan olduğunu, ancak içki içtiği zaman annesine şiddet uyguladığını söyledi. Diğer tanıklardan Hamit Üçüncü ise, ölen eniştesinin çok içki içtiğini ifade ederek, olmayacak durumlardan kavga çıkartıp ablasını dövdüğüne dair bilgisinin olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, sanık Nuran Boğoçlu'yu önce eşini öldürmek suçundan müebbet hapis cezasına çarptırırken, olaydan önce uzun bir zaman süreci içinde maktulün belli aralıklarla alkol alarak eve gelip sürekli eşini dövdüğü, en son olay akşamı da maktulün sanığa etkili eylemde bulunduğu, her biri yoğunluğa ulaşmamış, basit ve haksız nitelikteki bu haksız davranışların zaman içinde birikerek ağır şiddetli ve haksız bir tahrike yol açtığından sanığın duruşmadaki davranışlarını gözönünde bulundurarak 12 yıl 6 ay ağır hapis cezasıyla cezalandırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 15:41:47
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 17:11:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?