18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Irza geçmenin cezası 10 yıl ağır hapis

Trabzon'un Akçaabat İlçesi'nde yaklaşık 8 ay önce 17 yaşındaki genç kızın ırzına geçtiği iddiasıyla yargılanan şahıs, 10 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu olarak yargılanan ve daha sonra tahliye olan sanık Mustafa H. katılmadı.

Sanık Mustafa H. hakkında "cebren ırza geçmek" suçuyla dava açılırken, karar duruşmasında mahkeme heyeti üyeleri arasında ihtilaf yaşandı. Cumhuriyet Savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, "Sanığın mağdureyle aralarında duygusal olarak yakınlaşma bulunduğu, 17 yaşındaki mağdureyle cebir, tehdit ve hile olmaksızın rızasıyla cinsel ilişkide bulunduğu, sanığın mağdureden 5 yaşından daha büyük olduğu, yapılan yargılama sırasında mağdurenin şikayetçi olmadığı anlaşıldığından, sanığın fiili de şikayete bağlı olduğundan 5237 sayılı kanunun 104/1, 73/4. maddeleri gereğince vazgeçme nedeniyle açılan kamu davasının düşürülmesine karar verilmesi" talebinde bulundu.

Olayla ilgili bir tanığın dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, sanık Mustafa H'nin reşit olmayan bir kızın ırzına geçmek suçundan önce 8 yıl ağır hapis cezasına, daha sonra cezasının artırılarak 10 yıl ağır cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Öte yandan mahkeme heyetinde yer alan 2 hakim üyeden biri, olay öncesinde mağdurenin sanığa yazdığı aşk mektupları, arkadaş oldukları, suç tarihinde sanık ve mağdurenin karşılıklı rıza ile ilişkiye girdiklerini, mağdurun ailesinin şikayetçi olmaması nedeniyle sanık hakkında davanın düşürülmesinden yana olduğunu belirterek, çoğunluğun görüşüne katılmadığını beyan etti.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 13:52:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?