22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

İnternete geçti satışlar patladı

Trabzon'un Akçaabat İlçesi'nde bulunan Cemil Usta Köfte-Balık Restoranı, internet üzerinden köfte siparişi alıyor.

Müşterilerden gelen yoğun talep üzerine böyle bir uygulamaya başladıklarını söyleyen işletme sahiplerinden Şener Kalkışım, "Yaz aylarında restoranımıza Trabzon dışından gelen müşterilerimiz, bulundukları şehirlerde Akçaabat köftesi yemek istediklerini belirterek, bizden yöresel özelliği olan Akçaabat köftesini yaşadıkları şehirlere göndermemizi istedi. Gelen yoğun talep üzerine müşterilerimiz bizden şube açmamızı istedi. Bunun mümkün olmadığını biliyorduk. Müşterilerimize 24 saat boyunca ulaşma şansımız olup olmadığını araştırdık. Telefon ve son yıllarda yaygın olarak kullanılan internet aracılığıyla müşterilerimize ulaşmaya karar verdik'' dedi.Altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra bir kargo şirketiyle anlaştıklarını belirten Kalkışım, ''Ağustos ayından itibaren 'www.cemilusta.com.tr' adlı internet sitesi üzerinden sipariş almaya başladık. İlk başlarda şansımız olduğunu düşünmüyorduk. Ama 4 ayda çok iyi ciro elde ettik. Bugüne kadar 70 kente Akçaabat köftesi gönderdik. İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerden daha çok sipariş alıyoruz. Bunun yanında diğer illerimizden de talepler var" diye konuştu.

Şener Kalkışım, ürünün bir gün içinde tüketiciye ulaştırıldığını ifade ederek, "Anlaştığımız kargo şirketi, köfteler imalattan 1 saat sonra ani şokla dondurulup buzlanarak paketleniyor. Bu şekilde 48 saat dolap dışı bir yerde bozulmadan durabiliyor. Zaten bu konuda gerekli izinler alındı. Ürün tüketiciye bozulmadan ulaştırılıyor'' şeklinde konuştu.

Şener Kalkışım, ayda 150-200 kilogram köfte siparişi aldıklarını belirterek, talebin zamanla daha da artacağına inandığını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2005 Pazar 11:56:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?