19
Mayıs
2024
Pazar
ÇAYKARA - TRABZON

Uzungöl beyaz gelinlik giydi

Trabzon'un turistik merkezlerinden Uzungöl, kar yağışıyla beyaz bir örtüye bürünürken yöredeki turistik tesis sahipleri Uzungöl'de kış turizminin geliştirilmesi için devletten destek bekliyor.

Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesinde bulunan kentin en önemli turistik merkezlerinden biri olan Uzungöl, kış mevsiminin gelmesiyle beyaz bir örtüye büründü. Yeşillikler içindeki görüntüsüyle yaz mevsiminde yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çeken Uzungöl, kış mevsiminde ise sunduğu bütün güzelliklere rağmen yeterli ilgiyi görmüyor. Ağırlıkta yerli turistlerden oluşan az sayıdaki ziyaretçi kar altındaki Uzungöl'ün etrafında yürüyüş yaparak eğlenirken bazıları kartopu oynamayı ve karda yuvarlanmayı tercih ediyor. Uzungöl'ün yüzeyi yoğun kar sebebiyle yer yer kapanırken, gölün simgesi haline gelen ördekler açık alanlarda yüzerek göle başka bir güzellik katıyor.

Uzungöl'ün en önemli turistik tesislerden İnan Kardeşler Turistik Tesisleri'nin sahiplerinden Hilmi İnan, Uzungöl'ün kış mevsiminde başka bir güzelliğe bürünmesine rağmen tabiat şartlarının zor olması ve yeterli alt yapı yatırımlarının olmayışı sebebiyle beklenen ilgiyi görmediğini söyledi. Uzungöl'ün yürüyüş ve kış sporları yapmaya uygun bir yapısı bulunduğunu belirten İnan, alt yapı ve ulaşım eksikliklerinin giderilmesinden başka en büyük taleplerinin Uzungöl'den 25 kilometre uzakta yer alan Şekersu yaylasına bir teleferik sistemi kurulması olduğunu söyledi. Teleferik projesinin hazırlanarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sunulduğunu ancak bir sonuç alınamadığını anlatan İnan, Rusya ve Hollanda'dan gelen uzmanların yaptığı çalışmalarda Şekersu yaylasında kayak yapmaya uygun alanların bulunduğunun tespit edildiğini ifade etti. Yörenin kalkınmasında turizmin vazgeçilmez bir kaynak olduğunu belirten Hilmi İnan bu anlamda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan da yardım talep etti.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2008 Pazar 16:43:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?