30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇAYKARA - TRABZON

Uzungöl yüzme havuzu oluyor!

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyesi ve yaban hayatı uzmanı Doç. Dr. Şağdan Başkaya, Trabzon’un Çaykara İlçesi’ndeki Uzungöl’ün kenarına duvar yapılmasıyla ilgili olarak "Göl, etrafı duvarla çevrilerek yüzme havuzuna dönüştürülüyor" dedi.

Uzungöl’ün, bitki örtüsü ve yaban hayatı bakımından oldukça zengin ve manzara güzelliklerine sahip olması nedeniyle 1989 yılında "tabiat parkı" ilan edildiğini hatırlatan Başkaya, "Uzungöl, bir kaç yıl önce gölü tamamen kaplamaya başlayan su bitkileri iş makineleri ile temizlenmiştir. Aşırıya kaçılarak hiç bitki bırakılmamış gölün kenarları ile ortası neredeyse aynı derinliğe gelmiştir. Bu haliyle göl doğallığını yitirip bir havuz oldu. Birkaç yıl önce temizlenerek havuza dönüştürülen göl, şimdi etrafı duvarla çevrilerek yüzme havuzuna dönüştürülüyor" diye konuştu.

Karayollarının projeyi yaparken her türlü çevresel etkiyi göz önünde bulundurduğunu ve hassas davrandığını vurgulayan Uzungöl Belediye Başkanı Nuri Alibeyoğlu ise "Gölün güney tarafına hiçbir şekilde duvar yapılmadı. İtiraz edenler, avcılar, ormana zarar verenler, bir de zamanında imar planı olmadan, ruhsat almadan ve zemin kotu tayini yapılmadan bina yapanlardır" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 08:57:15
Güncelleme :26 Kasım 2008 Çarşamba 09:17:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?