3
Mayıs
2024
Cuma
SÜRMENE - TRABZON

Nurettin İsmail Çelebioğlu


Nurettin İsmail ÇELEBİOĞLU   (1939- )

Trabzon -Sürmene ilçesinin Aşağıovalı Köyü’nde doğdu.İlk öğrenimini Trabzon’un Araklı, Sürmene ve Yomra ilçelerinin merkez ve köylerinde; Orta öğrenimini Bayburt Ortaokulunda; Lise öğrenimini Trabzon Lisesi’nde tamamladı. 1974-1976 yılları arasında A.B.D. Cornell Üniversitesi Tarım ve Hayat Bilimleri, Toprak Mikrobiyolojisi Bölümü’nde Prof. Dr. Martin ALEXANDER’in laboratuarında, "Toprak Mikrobiyolojisi ve Mikrobiyal Genetik" konularında bilimsel araştırmalar yaptı.

1982 yılında Federal Almanya Köln Üniversitesi Botanik Enstitüsü’nde Prof. Dr. Hermann BOTHE’nin laboratuarında araştırmalar yaptı.01.06.1989 tarihinde Profesör oldu.07.04.1994 tarihinde Karadeniz Teknik Üniversitesi Ordu Ziraat Fakültesi’ne kurucu Dekan olarak atandı ve halen bu görevine devam ediyor.

Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği, Türkiye Toprak İlmi Derneği, Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti, Ankara Mikrobiyoloji Cemiyeti, Kültür Koleksiyonları Endüstriyel Mikrobiyoloji ve Biyoteknoloji (KÜKEM) Derneği, Çevre Koruma ve Araştırma Vakfı, TEMA Vakfı, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Ordu Merkezi Üyesi, Kuzey Westfalia Eyaleti Türk Dernekleri Koordinasyon Kurulu ve Türk-Alman Dostluk Dernekleri Türkiye Fahri Başkanlığı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar