3
Mayıs
2024
Cuma
EMLAK-KONUT

TOKİ, 300 konut yapacak

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yetkilileri, Zonguldak'ta yaptıkları inceleme sonucunda 300 konutluk yer tespit etti. TOKİ, Zonguldak başta olmak üzere Sinop ve Giresun gibi konut probleminin olduğu kentlerde toplu konut arsası tespit etmek ve tespit edilen yerleşim bölgelerinde halkın istek ve beklentilerine göre konut üretmek için başlattığı çalışmaları sürdürüyor.  

Zonguldak'ta toplu konut arsası tespit etmek için ilde çeşitli temaslarda bulunan TOKİ yetkilileri, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) ile yaptıkları temaslar sonucunda, Kapuz Mahallesi son duraktaki Telekom Müdürlüğü'ne ait 13 bin metrekare arsada, toplam 300 konutun yapılabileceğini kaydetti.

Zonguldak'taki temaslar sırasında, TOKİ yetkililerine yardımcı olan ZTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Gül, "Kentteki toplu konut sorunun çözümlenmesinin bu ve benzeri projeler ile mümkün olacaktır. Kentte oluşturulabilecek arsaların bir anlamda işsizliği de ortadan kaldırabilen ve piyasayı hareketlendiren çalışmalardır. Tespit edilen arsanın toplu konut projesi için ideal bir bölgededir. İlk etapta yapılabilecek 300 konut başlangıç olacaktır. Zonguldak'ta 2 bin civarında konuta ihtiyaç duyulmaktadır. Bize düşen görev, bu projenin hayata geçirilmesi için TOKİ'ye yardımcı olmaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 17:16:54
Güncelleme :21 Eylül 2005 Çarşamba 17:20:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MELİH ÖZTÜRK IP: 88.224.66.xxx Tarih : 26.02.2007 15:34:30
TOKİ YERLERI YER SAHIBPLERIYLE ANLASMADAN YER SAHIBLERINI BAZILARININ ONAYI OLMADAN YERLERI DUSUK MILATDAN ALIP 1 DAİRE PARASI BILE VER MEDIGIN DEN ARSALARI UCUZA MALEDIP BUNDAN HAKSIZ FAZLA KAZANC EDEETTIGIN DEN BUKONU HAKIN DA GEREGININ YAPIL MASSA GEREKLI YERLERE BASVURULACAGININI BEYAN EDERIM :BOYLE DOGRU BILR HABERIDE KALDIR MANIZ SIZIN INSAFITINIZE KALMISTIR: