4
Mayıs
2024
Cumartesi
MEDYA

KGD, 2. kongresini yaptı

Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) 2. Olağan Genel Kurulu’nu yaptı. Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, gazeteciler arasında da birlik ve beraberliğin sağlanması gerektiğini belirtti. 

Karaelmas Gazeteciler Derneği 2. Olağan Kongresi’ni Atatürk Kültür Merkezi’nde yaptı. 

Kongreye, Vali Yavuz Erkmen, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir, CHP İl Başkanı Ali Koçal, DYP İl Başkanı Enver Cevhair, MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan, DSP İl Başkanı Cihan Ünal, ANAP İl Başkanı Yüksel Çelik, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve gazeteciler katıldı. 

Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, yaptığı açıklamada, “Karaelmas Gazeteciler Derneği kurulduğundan beri değişik etkinliklerle bölgenin sorunlarını ele alıyorlar. Göreve geldiğimizden beri gazeteci arkadaşlarımızın sorunların ve çözümleri konusunda yaptıkları yazılı ve sözlü
yardımları nedeniyle teşekkür
ediyorum. Gazeteci arkadaşlarımız da kendi aralarında birlik ve beraberliği sağlamalıdır. Bu ayrılık bizleri de olumsuz yönde etkilemektedir. Basınımıza görevleri süresince her türlü kolaylığı sağlamalıyız. Kendilerine kapımız her zaman açık” dedi. 

Zonguldak Valisi yavuz Erkmen ise, “Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin kısa süre önce kurulmasına rağmen bur da ki ilgi bizi sevindirdi. Gazeteci arkadaşlarımız da kamu görevi yapmaktadır. Basın olmadan günlük yaşamı düşünmek mümkün değildir. 

Zonguldak’ta basınıyla kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları arasında birliktelik sağlamalıyız. Zonguldak’ın potansiyeli, artılarını ön plana çıkarmalıyız. Bunda da bizim kadar basın mensubu arkadaşlarımıza da görev düşmektedir. Biz Zonguldak’ta göstereceğimiz birlik ve beraberlikle herkese örnek olacağımıza inanıyorum” diye konuştu. 

Derneğin kuruluş amacının da gazetecileri tek çatı altında toplamak olduğunu söyleyen Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav, ileri günlerde bunun başarılacağına inandığını belirtti. 

Divan Başkanlığı’nı Namık Aşçı’nın yaptığı kongrede, seçime tek liste ile gidildi. 
42 üyenin 27’si oy kullandı. 26 oy geçerli sayılırken bir oy geçersiz sayıldı. Seçim neticesinde yönetim şu isimlerden oluştu: Osman Sav, Sezai Bilici, Atilla Öksüz, çetin Özdemir, Çetin Sezgin, Sinan Çetinbakış ve Ali Ayaroğlu.







Serhat Demir - Kenthaber / Zonguldak
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2006 Cumartesi 23:10:41
Güncelleme :3 Haziran 2006 Cumartesi 16:27:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?