2
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Erdemir'i geren haber

Özelleştirme kapsamında bulanan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (ERDEMİR) çalışan yüzlerce işçi, tepkilerini ortaya koymak için Ereğli-İstanbul Karayolu'nu trafiğe kapattı. ERDEMİR'e talip olan Rus Şirketi'nin bugün fabrikada inceleme yapacağı haberini alan işçilerden 24.00-08.00 vardiyasında çalışanlar, tepkilerini göstermek için fabrikayı terk etmiyor.

Sabah saatlerinden itibaren fabrikayı terk etmeyen yüzlerce işçi, saat 09.30'da da Ereğli-İstanbul Karayolu'nu Gülüç Beldesi girişinde trafiğe kapattı. İşçiler, "ERDEMİR bizimdir bizim kalacak", "Hükümet şaşırma sabrımızı taşırma", "ERDEMİR'i satanı biz de satarız" şeklinde sloganlar attıktan sonra oturma eylemi yaptı. Polisin ikna çabalarına rağmen yolu trafiğe açmayan işçiler, bir ara hastası olan bir araca yol verdi.

Polisin uzun süren uğraşları sonucunda yolu trafiğe açan eylemci işçiler, sonra eylemlerini sürdürmek için fabrika içerisine gitti. Yarım saat süren eylemde herhangi bir taşkınlık yaşanmadı. Eylemden sonra Ereğli-İstanbul Karayolu trafiğe açıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 16:03:33
Güncelleme :5 Ağustos 2005 Cuma 16:06:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?