24
Mayıs
2024
Cuma
ALAPLI - ZONGULDAK

'4 yaşına gelmiş çocuk bireydir'

Zonguldak’ın Alaplı İlçesi’nde Genç İş Adamları Derneği (AGİAD), ’Aile içi eğitim ve terbiye’ konulu bir konferans düzenledi.

Konferansta konuşan Eğitim Uzmanı Mustafa Ulutepe, aile içi eğitimin çocuğun terbiyesiyle doğumdan 6 ay önce başladığını söyledi. Açılış konuşmasını yapan AGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Semerci, iş adamları olarak Dünya ve Türkiye’deki iş takipleri nedeniyle konferanslara bir süre ara verdiklerini belirterek, "Geleneksel hale getirdiğimiz bu tür konferansların devamı gelecek. Vatandaşlarımızın bizden istedikleri konularla ilgili konferansları elimizden geldiğince gündeme alıp yardımcı olmaya çalışacağız" dedi.

Konferansta konuşan Eğitim Uzmanı Mustafa Ulutepe ise, anne ve babaların aile içerisindeki yaşantılarının çocuklar üzerindeki etkilerini anlatarak, "Çocuğun terbiyesi doğumdan 6 ay önce başlıyor. Bu sebeple anne adayları, bu ve bundan sonraki dönemde yakın çevresinin de destekleriyle kendilerine çok dikkat etmelidir. Bir çocuğun hangi yaşta olursa olsun, bugün kazandığı davranışları, olumlu ya da olumsuz, 5 yıl sonra göreceğiz. O yüzden şimdi çocuklarımızda gördüğümüz davranışlar en az 5 yıl önce kazanılan davranışların neticesidir. Bu yüzden anne babanın hal ve hareketlerine azami dikkat etmesi gerekmektedir. 4 yaşına gelmiş bir çocuk artık bireydir. Anne baba onunla konuşabilmeli, onunla hareket edebilmeli, onunla ilgilenmelidir. Asla ve asla çocuklarını başta yakın çevresi olmak üzere hiçbir arkadaşı ile kıyaslamamalıdır. Çocuğa doğumundan itibaren iyi ve güzel bir isim, iyi bir eğitim ve iyi bir evlilik için gerekli eğitimi verme çabası içerisinde bulunmalıdır" dedi.

Eşlerin birbirlerini anlayışla karşılamalarını ve hediyeleşmelerini tavsiye eden Ulutepe, iyilik adına yapılan hiçbir uğraşın boşa gitmeyeceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 18:33:43
Güncelleme :31 Ekim 2005 Pazartesi 10:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?