2
Mayıs
2024
Perşembe
ALAPLI - ZONGULDAK

Müftülükten namaza davet

Alaplı İlçe Müftülüğü, sabah namazının camide kılınması için esnafa ve vatandaşlara ''Sabah Namazlarını Camide Kılalım'' davetiyesi dağıttı.

İlçe Müftülüğü tarafından, cuma namazı çıkışında cami cemaatine ve esnaflara ''Sabah Namazlarını Camide Kılalım'' davetiyesi dağıtıldı.

Alaplı İlçe Müftü Vekili Fatih Eryiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının cemaatin sabah namazlarını camilerde kılmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Cuma namazı çıkışı cemaate ve esnaflara din görevlileri tarafından davetiye dağıtıldığını ifade eden Eryiğit, şöyle konuştu:

''Vatandaşlarımıza her sabah camilerimizde sabah namazı kılması için davetiye dağıtıyoruz. Davetiyenin üzerinde (Allah rızası için seni, sabah namazlarını camide kılmaya davet ediyorum. Biliyorsun ki şu davet gibi okunan her ezan seni camiye çağıran hususi bir davettir) yazıyor. Ayrıca, tarih bölümüne yaşadığı müddetçe ve saat bölümüne ise güneşin doğumundan yarım saat önce yazılarını yazdırmayı uygun gördük. Davetiyeyi alan vatandaşlarımızdan bu davetiyelerini evlerinin en güzel yerlerinde saklamalarını istiyoruz. Bu davet günlük değil ömür boyu bir davettir. Ezanlar Allah'ın davetidir. Amacımız halkımıza bu bilinci yaymaktır. Zaman zaman unutulabiliyor. Biz bütün Müslüman kardeşlerimizden ezanlara uymalarını ve camilerde yerlerini almalarını istiyoruz. Özelikle sabah namazlarında ezan okunduğunda camilere gitmelerini istiyoruz. Davetiyeler esnaflarımıza ve halkımıza dağıtacağız.''

Din görevlilerinin davetiye verdiği Sedat Görmez de Alaplı İlçe Müftülüğü'nün yaptığı uygulamanın güzel bir teşvik olduğunu ve cemaatin sabah namazına gitmesini gönülden istediğini belirtti.

AA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2012 Cuma 17:40:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?