22
Mayıs
2024
Çarşamba
ALAPLI - ZONGULDAK

Bütçe görüşmeleri hararetli geçti

Zonguldak'ın Alaplı ilçe Belediye Meclisi'nin Kasım ayı olağan toplantısının son oturumunda, 2008 yılı mali bütçesi 24 milyon 840 bin YTL olarak kabul edildi.

Alaplı Belediye Meclisi, Kasım ayı olağan toplantısının son oturumu için Belediye Meclisi Salonu'nda toplandı. Komisyondan gelen teklif doğrultusunda 2008 yılı için hazırlanan 24 milyon 840 bin YTL gider, aynı oranda gelir üzerine hazırlanan denk bütçe tartışmaya açıldı. Muhalefet Meclis üyeleri, geçen toplantıda olduğu gibi yine arsa satışlarına tepki göstererek, arsa satışları ile bütçenin denkleştirilmesinin doğru olmadığını söylediler.

DP'li Meclis üyesi Yunus Bozkurt, gelirlerin tamamen arsa satışlarına bağlanmasının doğru olmadığını belirterek, "2009 yılı bütçesini yaparken de mi arsa satacağız?" diye sordu. DP'li Belediye Meclisi İbrahim Şengün ise çaybahçesinin özelleştirilmesiyle ilgili bilgi istediklerini ancak alamadıklarını belirterek, "Burayı kim aldı, kimler aldı? Bunu bilmek istiyoruz. Belediye işin içine siyaset karıştıramaz. Ben sizin dürüstlüğünüze güveniyorum ama bunu icraatlarla görmeyi arzu ediyorum" dedi.

Eleştirileri yanıtlayan Belediye Başkanı Ekrem Yazıcı ise belediyenin 16 yıllık İller Bankası borçları bulunduğunu belirterek, "İller Bankası olayı bitmiş. Alaplı büyümüş, Türkiye büyümüş ama İller Bankası kredi limitleri yerinde kalmış" dedi.

Yazıcı, 3500 Belediye içinde arsa sorununu çözen 220 Belediye arasında bulunduklarını ifade ederek, "Bizim önümüzdeki yılın dördüncü ayına kadar sıkıntılarımız var. Dördüncü aydan sonra İller Bankası payları işçi maaşlarını karşılar durumda olacak. Ondan sonra park, bahçe gibi çalışmalara yoğunlaşacağız" diye konuştu.

Devrek ve Çaycuma bütçelerini geçtiklerini belirten Yazıcı, "22 eski aracımızı da satıp hatırı sayılır bir gelir elde edeceğiz. Ayrıca Belediye personelini de 124 kişiye düşürmeye mecburuz" dedi. Yazıcı, ayrıca toplu taşımadan kalan alacağın tahsili için de hukuki yollara başvurulduğunu ve ihtarname çektiklerini ifade etti. Tartışmaların ardından 24 milyon 840 bin YTL olarak belirlenen 2008 yılı mali bütçesi muhalefet üyelerinin red oyuna karşılık iktidar üyelerinin kabul oyuyla kabul edildi. Belediye Meclisi'nde yeni araç park alanlarının belirlenmesi bir sonraki meclis gündemine bırakılırken, araç çekici ücretleri, yüzde 15'i Belediye'ye kalmak üzere 65 YTL olarak belirlendi.

Meclis toplantısında ayrıca, TBMM Başkanı Köksal Toptan'a yapılan Ankara ziyareti tartışmaları da yaşandı. Ankara'yı ziyaret heyetinde hiç muhalefet meclis üyesinin bulunmadığına işaret eden DP'li Meclis Üyesi İbrahim Şengün, Belediye Başkanı Ekrem Yazıcı'ya "tarafsızlığınıza gölge düşmüştür" diyerek tepki gösterdi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 10:48:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?