22
Mayıs
2024
Çarşamba
ALAPLI - ZONGULDAK

Ereğli OSB'nin suyu Alaplı'dan

Zonguldak'ın Alaplı İlçe Belediyesi ile Ereğli İlçesi'ndeki Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu arasında yapılan protokolle, OSB'nin suyunu Alaplı Belediyesi'nin vermesi kararlaştırıldı. 

Alaplı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza töreninde Alaplı Belediye Başkanı Faruk Çaturoğlu, Başkan Yardımcısı Ali Eren, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Likoğlu, OSB Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Dertli, OSB Müdürü Hüseyin Kocatürk, Alaplı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Hamza Demir, Alaplı Belediyesi Su İşleri Müdürü Hasan Hüseyin Uzun hazır bulundu. 

Alaplı Belediye Başkanı Faruk Çaturoğlu, komşuların da ihtiyaçlarını karşılamak üzere yola çıktıklarını belirterek, "Alaplı Belediyesi öteden beri sadece kendi sınırlarına değil, komşularına da su veren, oraların ihtiyaçlarını gidermeye çalışan bir belediye olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Bugün büyük bir potansiyeli bulunan Kdz. Ereğli Organize Sanayi Bölgesi'nin suyunu tedarik etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Burada Organize Sanayi Bölgesi'nin yönetim kurulunun, başta Ereğli Kaymakamımız olmak üzere Ereğli Ticaret Odası Başkanımızın ve değerli arkadaşlarımızın çok büyük katkıları vardır. Biz Alaplı Belediyesi olarak hem Ereğli Organize Sanayi Bölgesi'nin ve hem de kuruluş aşamasında olan Alaplı Organize Sanayi Bölgesi'nin de suyunu inşallah tedarik edeceğiz" dedi. 

Başkan Çaturoğlu, su kaynak tespitlerinin yapıldığını ve her iki organize sanayi bölgesinin tam kapasiteyle faaliyete geçtikten sonra da yetecek kadar su rezervleri bulunduğunu belirterek, ilçede de herhangi bir su sıkıntısının yaşanmayacağını söyledi. OSB Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Dertli ise, Ereğli OSB'nin yıl sonu itibariyle tam kapasiteyle faaliyete geçeceğini belirterek, "Bizim Organize Sanayi Bölgesi'nde su sondaj çalışmalarımız oldu. Bunun neticesinde su elde edemedik. Alaplı Belediyesi'nin su rezervlerinin geniş olmasından dolayı bu ihtiyacımızı karşıladılar. Sanayicilerimize çok değerli bir katkı olarak düşünüyoruz. Ereğli Sanayi Bölgesi tam faaliyete geçmemiş olsa bile bu yıl sonu itibariyle faaliyete geçmeyi düşünüyoruz" dedi. 

Alaplı Belediye Başkanı Faruk Çaturoğlu ile Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Likoğlu, sözleşmeyi imzalayarak hayırlı olsun temennilerinde bulundular.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2007 Salı 23:46:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?