18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALAPLI - ZONGULDAK

İlginç tesadüf vatandaşı uykusuz bıraktı

Alaplı İlçesi’nde Milli Piyango’nun yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiyenin isabet ettiği numara ile evinin telefon numarası aynı olan vatandaş, yılbaşı gecesini uykusuz geçirdi.

Milli Piyango’nun yılbaşı özel çekilişinde 3786127 numaraya isabet eden 15 trilyon büyük ikramiye Zonguldak’ın Alaplı İlçesi’nde bir vatandaşın ev telefonu numarasıyla aynı olunca, Alaplı karıştı. Alaplı’nın telefon kodu olan 378 rakamı nedeniyle büyük ikramiyenin Alaplı’ya çıktığını zanneden çok sayıda vatandaş, 378 61 27 numaralı telefonu arayarak ’hayırlı olsun’ dedi. 378 61 27 numaralı telefonun sahibi olan Yılmaz Korkmaz (45) ise gece saat 24.00’de başlayan telefonlara, ikramiyenin kendisine çıkmadığını söylese de kimseyi inandıramadığını söyledi.

Bir anda akrabalarının çoğaldığını ve arayan yüzlerce insanın kendisinden para yardımı istediğini ifade eden Korkmaz, "Ne yaptıysam paranın bana çıkmadığını kimseye inandıramadım. Sabaha kadar uykusuz ve huzursuz bir yılbaşı geçirdim. Ama sabah biletlerin İstanbul, Kahramanmaraş ve Van’da satıldığı açıklanınca arayanların sayısı azaldı, yine de bitmedi" dedi.

Halen Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışmakta olan ve ekmek parası için yerin yüzlerce metre altında kazma sallayan Korkmaz, "Öyle yoğun bir telefon trafiği yaşandı ki, ben de kendimi bir anda zengin oldum zannettim" şeklinde konuştu.

Alaplı-İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 15:34:17
Güncelleme :31 Ekim 2005 Pazartesi 10:49:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?