26
Mayıs
2024
Pazar
ALAPLI - ZONGULDAK

İşçi çıkarmalara tepki

Zonguldak’ın Alaplı İlçesinde Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Mehmet Altay, Geçtiğimiz günlerde Ereğli Gemi'de iş yapan taşeron firmadan yaklaşık 4-5 aydır maaş alamadıklarını belirterek eylem gerçekleştiren 450'ye yakın taşeron işçisinin Ramazan ayının hemen başında işten çıkarılmasına sert tepki gösterdi.
CHP Alaplı İlçe Başkanı Mehmet Altay, tersanelerde son günlerde meydana gelen işçi eylemleri ve işçi çıkarılmaları dolayısıyla bir açıklama yaptı. Gelişmelerin üzüntü verici olduğunu, ülkede krizin ne kadar vahim bir boyutta olduğunun bir göstergesi olduğunu belirten Altay, bu konuda başta iktidar partisi ve diğer siyasi partiler olmak üzere tüm sivil toplum örgütlerini göreve çağırdıklarını kaydetti.
Ramazan ayının hemen başlarında meydana gelen işçi çıkarılmalarının manidar olduğunu ve yaşanan gelişme ile 450 işçinin daha işten çıkarılması ile işsizler ordusuna yenilerinin de eklendiğini belirten Altay, iktidar partisi yetkililerine de seslenerek, “İşçi çıkarılmaları ile ilgili iktidar yetkilileri kriz teğet geçti diyebiliyorlar mı” diye sordu. Altay, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:


”Ereğli’de tersaneler bölgesinde son günlerde Ereğli Gemi'de iş yapan taşeron firmadan yaklaşık 4-5 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle eylem gerçekleştiren 450'ye yakın taşeron işçisi Ramazan ayının hemen başında işten çıkarılmıştır. İşten çıkarılmaya gösterilen gerekçe ise eylemin ardından Ereğli Gemi bünyesinde iş yapan taşeron firmanın projesini durdurması gösteriliyor. Aylardır maaş alamayan evine ekmek götüremeyen, kirasını ödeyemeyen işçi gençlerimiz mağdur bırakılmışlardır yaşanan bu gelişmeleri CHP İlçe Teşkilatı olarak kaygıyla izliyoruz. Bu konuda başta bölge Milletvekillerimiz olmak üzere tüm siyasi partileri ve sivil toplum örgütlerini göreve çağırıyoruz.”

İha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2009 Pazartesi 11:57:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?