16
Mayıs
2024
Perşembe
ALAPLI - ZONGULDAK

Köy davulcusuz kaldı

Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bağlı Mollabey köyü halkı, Ramazan ayında sahura davulcusuz kalkıyor.
Çiçekli ve Çay köyleri muhtarlıkları arasında kalan Mollabey mevkii sakinleri, köy muhtarlarının aralarında anlaşamaması nedeniyle davulcu sorunu çözülemiyor.

Anlaşmazlık nedeniyle kendi imkanlarıyla sahura kalkabilen vatandaşlar, Çiçekli Köyü Muhtarı Erol Arıkan ile Çay Köyü Muhtarı Hüseyin Civan'a tepki gösteriyor. Sorunun kendisinden kaynaklanmadığını belirterek kararı savunan Çiçekli Köyü Muhtarı Erol Arıkan sorunun tamamıyla Çayköyü Muhtarı Hüseyin Civan'ın kayıtsızlığından kaynaklandığını söyledi.


50 yıldır ilk kez köyde davul çalınmamasına sebep olduğunu ileri süren Arıkan, "Meseleyi kendi çözmek istedi, çözemedi. Vatandaşı da Ramazan ayında davulcusuz bıraktı. Sorunun bizimle ilgisi yok" dedi.


Muhtar Civan ise her yıl Ramazan ayında köylerinde davul çalan Turgut Ülkü isimli davulcunun hastalandığını belirterek, "Onun yerine bulduğumuz davulcu ise çalmaktan vazgeçti. O nedenle davulcu bulamadık. Artık davulcu da aramıyoruz. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla sahura kalkıyorlar" diye konuştu.


Her iki muhtarın da ortak bir davulcu konusunda anlaşamaması ve köye davul çalacak bir vatandaşın bulunamaması vatandaşların tepkisine neden oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 21:16:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?